Φωτογραφίες του διάσημου, αλλά άγνωστου street artist Banksy  την ώρα που δημιουργεί τα έργα του έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην ατζέντης και φωτογράφος, Στιβ Λαζαρίδης (Steve Lazarides).Όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, ο φωτογράφος εργάστηκε με τον Banksy για περισσότερα από δέκα χρόνια. Όλοι οι θαυμαστές του Banksy περίμεναν να δουν επιτέλους το πρόσωπο του διάσημου καλλιτέχνη, για μια ακόμη φορά όμως απογοητεύτηκαν, καθώς είδα μόνο την πλάτη του!

Ο Banksy είναι Βρετανός καλλιτέχνης του γκραφίτι, πολιτικός ακτιβιστής και σκηνοθέτης ταινιών, ανεπιβεβαίωτης ακόμα ταυτότητας. Τα έργα του είναι συνήθως σατιρικά, σχολιάζοντας ζητήματα πολιτικής και κουλτούρας, με επιγράμματα που συνδυάζουν το μαύρο χιούμορ με γκραφίτι, τα οποία εκτελούνται με μια ιδιαίτερη τεχνική στένσιλ. Τα πολιτικού και κοινωνικού σχολιασμού έργα του έχουν εμφανισθεί σε δρόμους, τοίχους και γέφυρες πόλεων σε όλο τον κόσμο.


Ο Banksy αρνείται την πώληση φωτογραφιών ή αναπαραγωγών των έργων του, αν και δημοπράτες τέχνης έχουν αποπειραθεί να πουλήσουν μερικά από τα γκραφίτι αφήνοντας το πρόβλημα της αφαίρεσης τους από την αρχική τοποθεσία στον πλειοδότη της δημοπρασίας.

από infowoman team