Αρχική > Infohealth > Επιστήμονες με Έλληνα επικεφαλής "μπλοκάρουν" τη δράση του καρκίνου

Επιστήμονες με Έλληνα επικεφαλής "μπλοκάρουν" τη δράση του καρκίνου

Focus_Oncology_LabARTΕπιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Αναστασιάδη στην κλινική Mayo της Φλόριντα ανακάλυψαν τον τρόπο ώστε να προγραμματίσουν και να επαναφέρουν τα καρκινικά κύτταρα στην πρότερη υγιή κατάστασή τους πριν την εμφάνιση της ασθένειας.

Τα πρώτα ευρήματα της μελέτης που βρίσκεται σε ακόμα σε πειραματικό στάδιο είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Πρόκειται για μια νέα μέθοδο που είναι σαν να σβήνει ο διακόπτης του καρκίνου στα κύτταρα και αυτά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα μετατρέπονται πάλι σε υγιή. Πιο συγκεκριμένα, είναι σαν οι επιστήμονες να ανακάλυψαν τον κώδικα του καρκίνου και μπορούν έτσι να επέμβουν στη λειτουργία του.

Μέχρι σήμερα αντίστοιχες μελέτες αποδείχθηκαν αποτελεσματικές για τον καρκίνο του μαστού, ενώ οι επιστήμονες πιστεύουν ότι και άλλοι τύποι καρκίνου μπορούν να θεραπευτούν με αυτή τη νέα μέθοδο. Η μέχρι τώρα θεραπευτική μέθοδος για τον καρκίνο είναι κατά κύριο λόγο η καταστροφή των καρκινικών κυττάρων με τις χημειοθεραπείες. Σε αυτή τη νέα προσπάθεια, οι επιστήμονες είναι σε θέση να προγραμματίσουν εκ νέου τα καρκινικά κύτταρα, να τα καθαρίσουν από τον καρκίνο και να τα μετατρέψουν σε υγιή.

“Οι πρώτες ενδείξεις ακόμα και από πολύ επιθετικούς καρκίνους είναι ενθαρρυντικές. Πολύ σύντομα η μέθοδος θα αποδειχθεί αποτελεσματική σε πολλές μορφές καρκίνου, ιδίως στον πολύ επικίνδυνο καρκίνο στον πνεύμονα, όμως ίσως είναι λιγότερο επιτυχής σε καρκίνους που σχετίζονται με το αίμα”, ανέφερε ο Έλληνας επικεφαλής της έρευνας κ. Αναστασιάδης.