Αρχική > Κοινωνία > Έπειτα από 44 ημέρες βρέθηκε στέγη για το ηλικιωμένο ζευγάρι που ζούσε στο προαύλιο ναού

Έπειτα από 44 ημέρες βρέθηκε στέγη για το ηλικιωμένο ζευγάρι που ζούσε στο προαύλιο ναού

Kαρπούς απέδωσε η προσπάθεια του ανθρώπινου δυναμικού του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), που από την πρώτη στιγμή και επί 44 ημέρες στάθηκε στο πλευρό του ηλικιωμένου ζευγαριού, που ζούσε στο προαύλιο του Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου στον Κεραμεικό. Νωρίς χθες το βράδυ, το ζευγάρι δέχθηκε να μεταφερθεί σε δομή του ΚΥΑΔΑ, και συγκεκριμένα στο Ιωνίς, μία από τις βασικές δομές στέγασης των αστέγων που διαθέτει το Κέντρο, μέχρι να βρεθεί μια πιο μόνιμη λύση.

Αδυνατούσαν να πληρώσουν το νοίκι

Όπως ανέφερε η γυναίκα, η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος που διέμεναν αναγκάστηκε, αφού δεν πληρωνόταν, να τους κάνει έξωση. Δεν κρατούν καμία κακία. Ο άνδρας έχει μία συνταξούλα της τάξεως των 600 ευρώ. Αυτά είναι όλα. Με αυτά πρέπει να νοικιάσουν σπίτι, να αγοράσουν τα φάρμακα, να φάνε και ένα πιάτο φαΐ.

Όλη η φροντίδα που τους χρειάζεται και τους αρμόζει

“Το ηλικιωμένο ζευγάρι από σήμερα θα έχει κάτι πολύ περισσότερο από ένα, ζεστό κρεβάτι. Θα λάβουν την ψυχολογική υποστήριξη και την ιατρική φροντίδα που έχουν ανάγκη- ιδίως η 84χρονη γυναίκα, η υγεία της οποίας είναι ιδιαιτέρως επιβαρυμένη”, τόνισε ο πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ, κ. Γρηγόρης Λέων.

O κ. Λέων πρόσθεσε πως παρά το γεγονός ότι η υπόθεση έλαβε δημοσιότητα τις λίγες τελευταίες ημέρες, το ΚΥΑΔΑ με το επιστημονικό προσωπικό του βρέθηκε κοντά στους ηλικιωμένους από την πρώτη στιγμή, με ψυχίατρο, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς που είχαν επανειλημμένως προσπαθήσει να πείσουν το ζευγάρι να μεταφερθεί σε κάποια δομή του Δήμου.