Ομάδα περίπου 40 ατόμων με κουκούλες προκάλεσαν επεισόδια, πετώντας μολότοφ και πέτρες στους αστυνομικούς, με αφορμή την προγραμματισμένη συγκέντρωση μαθητών για την επέτειο των 9 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν από τα Προπύλαια, ενώ στη συνέχεια η ομάδα των κουκουλοφόρων κατευθύνθηκε προς την οδό Ακαδημίας. Αυτή την ώρα, έχουν στήσει οδόφραγμα στην οδό Μασαλλίας, οπλισμένοι με πέτρες και καδρόνια, ενώ άλλοι ξηλώνουν πινακίδες και σπάνε φανάρια στην οδό Πανεπιστημίου.

Στις 6:00 το απόγευμα, επίσης στα Προπύλαια, είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση διαφόρων ομάδων αντιεξουσιαστών που θα κινηθούν προς το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 15χρονος μαθητής.


Σε συνεχείς συσκέψεις των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ αποφασίστηκε να «οχυρωθεί» το κέντρο της Αθήνας με βάση το πλάνο που χρησιμοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο. Συνολικά, θα διατεθούν περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί. Όλη η δύναμη της αστυνομίας θα είναι σε επιφυλακή.

Ο σταθμός «Σύνταγμα» του Μετρό έχει κλείσει από τις 12:00, ενώ οι συρμοί δεν θα σταματούν στο σταθμό «Πανεπιστήμιο» από τις 16:00 με εντολή της αστυνομίας.

Δείτε το βίντεο:

από Μαρία Ιωαννάτου