Αρχική > Τι Νέα; > “Έπαθα εμμονή με τη Λέρο”: Δημοσιογράφος της Guardian εκθιάζει τα Μικρά Δωδεκάνησα και τη Λέρο!

“Έπαθα εμμονή με τη Λέρο”: Δημοσιογράφος της Guardian εκθιάζει τα Μικρά Δωδεκάνησα και τη Λέρο!

“Υπάρχει ένα μπλε που φαίνεται να το πετυχαίνει μόνο το Photoshop ή τα φίλτρα του Instagram, το οποίο, όμως, είναι αληθινό στα νερά των Δωδεκανήσων”. Έτσι ξεκινά το αφιέρωμα της Guardian στα μικρά Δωδεκάνησα και τη Λέρο…

Η Τέλενδος

Η Hannah Jane Parkinson επισκέφθηκε τα νησιά του νοτιανατολικού Αιγαίου και, όπως η ίδια γράφει σε άρθρο της στη βρετανική Guardian, έμεινε μαγεμένη από την ομορφιά τους.

Φωτογραφίζοντας το μπλε των Λειψών

Στο εκτεταμένο ρεπορτάζ της, η Βρετανίδα ανταποκρίτρια πλέκει το εγκώμιο των νησιών της περιοχής και μάλιστα των μικρότερων, όπως η Κάλυμνος, η Λέρος, η Τέλενδος κι οι Λειψοί, που τη μάγεψαν με την ανεπιτήδευτη απλότητα και το απαράμιλλο κάλλος των μη διαδεδομένων τουριστικών προορισμών.

Θέα στο Αιγαίο, Κάλυμνος

Αναφέρεται με μεγάλο θαυμασμό στις αντιθέσεις των νησιών, στα καταγάλανα νερά τους και τις πανέμορφες παραλίες τους. Απαρριθμεί ένα ένα τα αξιοθέτα των μικρών Δωδεκανήσων,  προσφέροντας, μάλιστα, αναλυτικές λεπτομέρειες και για την πρόσβαση σ’ αυτά!

Το μοναστήρι του Άγιου Σάββα στην Κάλυμνο

Η ίδια δηλώνει «μαγεμένη» από όλα, αλλά εκδηλώνει την ιδιαίτερη προτίμησή της «για τη Λέρο και τις αντιθέσεις της όπου αρχιτεκτονική κι ιστορία μπλέκονται απολαυστικά», όπως τονίζει εμφατικά.

Καθησυχάζει, μάλιστα, τους αναγνώστες της όσον αφορά φόβους που μπορεί να τους δημιουργηθούν από την κατάσταση στο προσφυγικό, τονίζοντας πως τα περισσότερα νησιά επλήγησαν λίγο έως καθόλου από την κρίση.

Οι 17 πιο άγρια όμορφες παραλίες της Ευρώπης σύμφωνα με την Telegraph. Πόσες είναι ελληνικές;

Τα καλύτερα κρυμμένα ευρωπαϊκά νησιά σύμφωνα με την Telegraph: 6 ελληνικά στη λίστα!

Εσείς θα τολμούσατε να κολυμπήσετε σε αυτή την πισίνα;