Ένα χρόνο μετά τον θάνατο της Ζωής Λάσκαρη, ο καλός της φίλος Νίκος Μαστοράκης ανεβάζει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook φωτογραφίες της αγαπημένης ηθοποιού μετά τη γέννηση της πρώτης κόρης της. Ο δημοσιογράφος φωτογραφίζει την μόλις 8 ημερών Μάρθα στην αγκαλιά της μητέρας της για το άρθρο του στο περιοδικό «Εικόνες».

Ο Νίκος Μαστοράκης συνόδευσε τις φωτογραφίες και το απόσπασμα από τη συνέντευξη της… νεογέννητης Μάρθας (!) με τα εξής λόγια:

«ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ
Έκλεισε ένας χρόνος χωρίς τη Ζωή μου, που ήταν και η Ζωίτσα εκατομμυρίων ανθρώπων, μεγάλων, μικρών, νέων -και θα συνεχίσει να είναι όσο οι ταινίες της την κρατούν αντικείμενο του πόθου και του θαυμασμού. Τα αξέχαστα χρόνια που περάσαμε σαν φίλοι, τα αράδιασα συνοπτικά τη μέρα της απώλειας της. Σήμερα, θα θυμηθούμε μαζί την πρώτη συνέντευξη της… Μάρθας της, οκτώ μέρες μετά τη γέννα. Από όλους τους ρεπόρτερ που εκλιπαρούσαν για μια φωτογραφία με το νεογέννητο, η Ζωίτσα προτίμησε τον δικό μου φακό και τη δική μου πένα. Περιοδικό «Εικόνες» της Ελένης Βλάχου, 1968».


 

από Μαρία Ιωαννάτου