Τα ταξίδια δεν αποτελούν απλώς μια απόδραση για εκείνον, ενώ η συλλογή εμπειριών και εικόνων αποτελούν πλέον το οξυγόνο του. Ο Αλέξανδρος Τσούτης παρουσιάζει τη δική του οπτική και τα συναισθήματά του για τον κόσμο, δημιουργώντας εικόνες που έχουν να διηγηθούν ιστορίες, όπως αυτή που ανακαλύψαμε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram και μας καθήλωσε.

Μια Αφρικανή μητέρα κρατά αγκαλιά και θηλάζει το παιδί της. Μια στιγμή απόλυτα φυσιολογική για κάθε γυναίκα, αλλά τόσο διαφορετική από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Μια οικογένεια στα όρια της φτώχειας, μια γυναίκα με ένα «στεγνό» στήθος που δυσκολεύει το παιδί στον θηλασμό, αλλά και οι δύο με το χαμόγελο στα χείλη. Μια εικόνα που πρέπει να έχουμε σαν οδηγό στις δύσκολες στιγμές που περνάμε.

Δείτε τη φωτογραφία:

Δύο από τις φωτογραφίες του Αλέξανδρου Τσούτη έχουν διακριθεί και δημοσιευτεί από το National Geographic, ενώ η φωτογραφία του με τίτλο «Burmese day» δημοσιεύτηκε και ως φωτογραφία της ημέρας. Η δουλειά του έχει δημοσιευτεί σε πολλές ακόμα διαδικτυακές και έντυπες εκδόσεις. Έχει πραγματοποιήσει δύο προσωπικές εκθέσεις φωτογραφίας.


Με πληροφορίες από:
http://tripinpictures.com/el/
https://www.instagram.com/alexandros_tsoutis/

από Μαρία Ιωαννάτου