Το βρετανικό μέσο ενημέρωσης BBC συγκέντρωσε τα 10 καλύτερα σπα του κόσμου και προς μεγάλη μας έκπληξη ανακαλύψαμε ότι μέσα σε αυτά περιλαμβάνεται και ένα ελληνικό. Πρόκειται για το Euphoria Retreat Spa που βρίσκεται στον Μυστρά, στους πρόποδες του Ταϋγέτου της Πελοποννήσου.

Ένα πολυτελές καταφύγιο 5 αστέρων, το οποίο φημίζεται για τον μοναδικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του, εμπνευσμένο από το Βυζάντιο, που περιβάλλεται από ιδιωτικό δάσος με θέα σε μια πολύχρωμη κοιλάδα εσπεριδοειδών. Είναι το ιδανικό μέρος για αναζωογόνηση και ευεξία. Ένας μέρος για να χαλαρώσεις και να ανακτήσεις δυνάμεις.

Δείτε τι γράφει το BBC:


«Βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη-οχυρό του Μυστρά, που είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, το νέο Euphoria Retreat spa στην Πελοπόννησο, ανακηρύσσεται ως η ευρωπαϊκή εναλλακτική λύση απέναντι στους ασιατικούς ομολόγους του, όπως το Kamalaya και το Chiva-Som. Ουσιαστικά είναι ένα υβρίδιο των ιδεών «η δύση συναντά την ανατολή» που προέρχονται από τους Ταοϊστές και τους Έλληνες φιλοσόφους, με στόχο την παροχής μιας μεταμορφωτικής εμπειρίας.

Ακόμη και η αρχιτεκτονική του εμπνέεται από αυτή την ιδέα. Χτισμένο στην άκρη ενός βουνού, η γαλήνια ατμόσφαιρά του προέρχεται από το γεγονός ότι αποτελεί πραγματικά ένα κομμάτι της γης. Εκτός από τις σάουνες και τα ντους με παγωμένο νερό, το Euphoria Retreat Spa έχει ένα θολωτό χαμάμ σε βυζαντινό στυλ, αλλά και μία «πισίνα στέρησης» όπου η θερμοκρασία του νερού ταιριάζει με αυτή του ανθρώπινου σώματος επιτρέποντας -θεωρητικά- την πλήρη φυσική και πνευματική διαφυγή».

από Μαρία Ιωαννάτου