Αρχική > Featured > Εν τέλει, ποιες είναι οι σωστές οδηγίες για τη χρήση μάσκας;

Εν τέλει, ποιες είναι οι σωστές οδηγίες για τη χρήση μάσκας;

Αρκετές αντικρουόμενες απόψεις ακούστηκαν τον τελευταίο καιρό αναφορικά με τη χρήση μάσκας η όχι από την κοινότητα, αλλά και σε σχέση με τη σωστή χρήση.

Για το λόγο αυτό, προκειμένου να μην υπάρχουν παρανοήσεις μεταξύ του πληθυσμού που γεννούν ανασφάλειες, ο κ. Τσιόδρας κατά τη σημερινή του ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας τοποθετήκε για το θέμα.

Σύμφωνα με όσα είπε λοιπόν ο καθηγητής, όντως, κάποιοι ασυμπτωματικοί πολίτες, που φέρουν τον ιό, συμμετέχουν στην διασπορά της νόσου.

Με βάση αυτό το δεδομένο, ο Αμερικανός πρόεδρος χτες ανακοίνωσε την προαιρετική χρήση μάσκας, ακόμη και ενός μαντιλιού ή κασκόλ σε δημόσιους χώρους. Φορώντας λοιπόν μία υφασμάτινη μάσκα ή ένα κάλυμμα προσώπου μπορούμε να προστατευτούμε αν κάποιος ασυμπτωματικός ασθενής βήξει και είναι κοντά μας. Αυτά τα καλύμματα δεν είναι χειρουργικές μάσκες.

Το πρόβλημα εδώ είναι πως αν κάποιος φτερνιστεί πάνω μας, τα σταγονίδια θα παραμείνουν στην αυτοσχέδια μάσκα. Αν τη βγάλει κάποιος με απρόσεχτες κινήσεις θα εκτεθεί αυτόματα στον ιό. Γι’ αυτό το πιο σημαντικό από κάθε τι άλλο είναι να ακολουθούμε τα μέτρα υγιεινής και να πλένουμε αμέσως τα χέρια μας, το δε κασκόλ ή μαντίλι ας μη το βάλουμε μαζί με άλλα ρούχα αλλά στο μπαλκόνι.