Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει την 11η εκδήλωση της μηνιαίας σειράς ΔΙΑΛΟΓΟΙ με αφορμή τη διαδεδομένη γερμανική γιορτή Oktoberfest. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Γερμανίας στην Αθήνα και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και ώρα 17:30 στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ.

Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ θα συζητήσουν για τη σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, τα ήθη και έθιμα των δύο χωρών, τα στερεότυπα που επικρατούν για τους δύο λαούς, αλλά και όλα όσα μας ενώνουν, σε μια εκδήλωση για το «Ελληνικό Oktoberfest». Διακεκριμένοι ομιλητές θα ανατρέξουν στο παρελθόν αναζητώντας τους ιστορικούς σταθμούς που αποτέλεσαν ορόσημο για τις σχέσεις των δύο χωρών, ενώ παράλληλα θα εξετάσουν τις βάσεις για συνεργασία ανάμεσα στις δύο ευρωπαϊκές χώρες στο παρόν και το μέλλον.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης περιλαμβάνουν τους:

  • Jens Plötner, Πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα
  • Γιάννη Μπουτάρη, Δήμαρχο Θεσσαλονίκης
  • Στέφανο Tσιαλή, Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών
  • Michael Skibbe, Προπονητή της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου

Με τη λήξη της εκδήλωσης φέρνουμε στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ λίγο αέρα από Μόναχο και στήνουμε τη δική μας γιορτή με γερμανικές λιχουδιές, μουσική και φυσικά άφθονη μπύρα!

Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό και η συμμετοχή εξασφαλίζεται με ηλεκτρονική εγγραφή και με σειρά προτεραιότητας πατώντας εδώ.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Λεωφόρος Συγγρού 364
176 74 Καλλιθέα
www.snfcc.org

από Μαρία Ιωαννάτου