Αρχική > Τι Νέα; > Έλληνας εγκλωβισμένος στο Diamond Princess: «Δεν μας έχουν ελέγξει για κοροναϊό»
%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b1%cf%82-%ce%b5%ce%b3%ce%ba%ce%bb%cf%89%ce%b2%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-diamond-princess-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%bc%ce%b10

Έλληνας εγκλωβισμένος στο Diamond Princess: «Δεν μας έχουν ελέγξει για κοροναϊό»

«Είμαστε ακόμα στην καμπίνα μας στο κρουαζιερόπλοιο, απλώς καθόμαστε και περνάμε χρόνο στο διαδίκτυο περιμένοντας να μας βγάλουν έξω. Μας λένε: Μη βγείτε από την καμπίνα σας», δήλωσε στον ΣΚΑΪ μέσα από την καμπίνα του ο Ελληνοαμερικανός επιβάτης του Diamond Princess, Μάθιου Σμιθ.

«Βλέπουμε τα μέλη του πληρώματος που μας φέρνουν φαγητό. Μερικές φορές μπορούμε να βγούμε στο μπαλκόνι μας και υπάρχουν κάποιοι άλλοι στα δικά τους, αλλά δεν μπορούμε να έρθουμε σε επαφή μαζί τους».

«Είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι δεν έχουμε προσβληθεί»

Σημείωσε επίσης ότι μέχρι στιγμής, ούτε αυτός αλλά ούτε η σύζυγός του έχουν ελεγχθεί: «Όλα είναι πιθανά όμως, δεδομένης της αλληλεπίδρασης με άλλους ανθρώπους στη διάρκεια της κρουαζιέρας και δεδομένης της απομόνωσης λόγω καραντίνας, είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι δεν έχουμε προσβληθεί».

Ο Ελληνοαμερικανός Μάθιου Σμιθ εξέφρασε την ελπίδα ότι μόλις τελειώσει η περίοδος της καραντίνας τότε θα μπορέσουν να φύγουν: «Το τέλος της 14ης ημέρας είναι σε δύο μέρες. Και μόλις τελειώσει αυτή η περίοδος και είναι αρνητικά τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τον ιό, ελπίζουμε τουλάχιστον τότε να μπορέσουμε να φύγουμε».

Χθες, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι η διαδικασία επαναπατρισμού των δύο Ελλήνων θα αρχίσει αυτή την εβδομάδα. Να σημειωθεί ότι το πλοίο βρίσκεται σε καραντίνα από τις 3 Φεβρουαρίου.

%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b1%cf%82-%ce%b5%ce%b3%ce%ba%ce%bb%cf%89%ce%b2%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-diamond-princess-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%bc%ce%b10 %ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b1%cf%82-%ce%b5%ce%b3%ce%ba%ce%bb%cf%89%ce%b2%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-diamond-princess-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%bc%ce%b12

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του %ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b1%cf%82-%ce%b5%ce%b3%ce%ba%ce%bb%cf%89%ce%b2%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-diamond-princess-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%bc%ce%b14