Αρχική > Culture > Ελεύθερη είσοδος σήμερα στο Μουσείo Σύγχρονης Τέχνης!

Ελεύθερη είσοδος σήμερα στο Μουσείo Σύγχρονης Τέχνης!

museumgreece

Από τις 11 το πρωί έως τις 11 το βράδυ, σήμερα Πέμπτη 4 Μαΐου, θα έχουν τη δυνατότητα οι επισκέπτες του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης να περιπλανηθούν στους εκθεσιακούς χώρους της documenta 14, δωρεάν!

Γιορτάζεται με αυτόν τον τρόπο ο αριθμός ρεκόρ των επισκέψεων σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους της documenta 14 στην Αθήνα

Σημειώνεται ότι με ελεύθερη είσοδο, καθ’ όλη τη διάρκεια της documenta14, έως και τις 16 Ιουλίου, είναι: το Ωδείο Αθηνών, το Μουσείο Μπενάκη – κτήριο της οδού Πειραιώς, η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών – εκθεσιακός χώρος «Νίκος Κεσσανλής», η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη στο Μαρούσι, όπως και οι δημόσιοι χώροι που φιλοξενούν εκθέματα της έκθεσης, δηλαδή  η Πλατεία Κοτζιά, ο λόφος Φιλοπάππου και το περίπτερο του Πικιώνη.

120.000 επισκέψεις ​

Σύμφωνα με την έρευνα κοινού, που πραγματοποιούν πανεπιστημιακά ιδρύματα της Αθήνας και του Κάσελ, μέσα στην τέταρτη εβδομάδα της έκθεσης συμπληρώθηκαν 120.000 επισκέψεις στους πολυάριθμους εκθεσιακούς και δημόσιους χώρους καθώς και στις διάφορες δράσεις που πραγματοποιούνται σε ολόκληρη την Αθήνα.

Η καταμέτρηση των επισκέψεων γίνεται στην είσοδο κάθε χώρου της έκθεσης. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα, σύμφωνα με την έρευνα, οι μισοί επισκέπτες ήταν  Έλληνες, κυρίως από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Βόλο. Το 25% ήταν Γερμανοί ενώ καταμετρήθηκαν επισκέπτες  από περισσότερες από 40 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί  ότι για τους περισσότερους, πλην των Γερμανών, είναι η πρώτη φορά που επισκέπτονται μία έκθεση της documenta.

Λεωφ. Καλλιρρόης και Αμβρ. Φραντζή

Αθήνα

21 0924 2111

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ