Αρχική > Featured > Ελένη Τοπαλούδη: Δρόμος στο Διδυμότειχο θα πάρει το όνομα της αδικοχαμένης φοιτήτριας

Ελένη Τοπαλούδη: Δρόμος στο Διδυμότειχο θα πάρει το όνομα της αδικοχαμένης φοιτήτριας

Το όνομα της άτυχης και αδικοχαμένης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, που το 2018 έφυγε τόσο βίαια και βάναυσα από τη ζωή, θα πάρει ένας δρόμος στο Διδυμότειχο, στην περιοχή στην οποία διέμενε με την οικογένειά της.

Για το θέμα μίλησε ο πρώην δήμαρχος του Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Thrakinet ο οποίος ανέφερε πως αμέσως μετά την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο προτάθηκε να δοθεί το όνομα της σε ένα δρόμο του Διδυμοτείχου.

Αυτή η απόφαση φυσικά πρέπει να επικυρωθεί από το νυν Δημοτικό Συμβούλιο και να αποφασιστεί ποια θα είναι η οδός που θα φέρει το όνομα της άτυχης Ελένης.

Ο νυν δήμαρχος Διδυμοτείχου κος Χατζηγιάννογλου από την πλευρά του ανέφερε πως είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει για την μνήμη της αδικοχαμένης φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη.

Η τραγική ιστορία της συγκλόνισε το πανελλήνιο και μας στιγμάτισε όλους. Πλέον ένας δρόμος θα φέρει το όνομά της για να μας θυμίζει το άτυχο κορίτσι – σύμβολο που αποκάλυψε την νοσηρή και εγκληματική αρρενωπότητα και έμελλε να σηκώσει στις δικές της πλάτες με τον πιο θλιβερό τρόπο κάθε γυναικεία μάχη ενάντια στην πατριαρχία.

Πηγή: Libre