Αρχική > Infohealth > Έκτακτο: Θετικό στον κοροναϊό και το παιδί της 38χρονης στη Θεσσαλονίκη

Έκτακτο: Θετικό στον κοροναϊό και το παιδί της 38χρονης στη Θεσσαλονίκη

Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη με αφορμή το πρώτο θετικό κρούσμα κοροναϊού σε μια 38χρονη επιχειρηματία της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, θετικό στον κοροναϊό βρέθηκε και άλλο μέλος της οικογένειάς της. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για το παιδί της 38χρονης το οποίο πήγε κανονικά την Δευτέρα και την Τρίτη στο σχολείο του αλλά δεν πήγε την Τετάρτη. Το παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου είναι και η μητέρα του σε απομόνωση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι σε καλή κατάσταση όπως και η μητέρα του, με ήπια συμπτώματα.

Η 38χρονη επέστρεψε την Κυριακή το βράδυ από το Μιλάνο όπου είχε μεταβεί για επαγγελματικές υποχρεώσεις και από την Δευτέρα άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα που έμοιαζαν με αυτά του κοροναϊού.

Κλειστό το σχολείο του παιδιού

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα κατόπιν χθεσινής απόφασης το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, το σχολείο που φοιτούσε το παιδί, παρέμεινε κλειστό για προληπτικούς.

Το παιδί δεν πήγε στο σχολείο την Δευτέρα αλλά την Τρίτη συμμετείχε σε σχολική εκδρομή. Το κρούσμα θεωρείται χαμηλού κινδύνου. Το παιδί δεν έχει έρθει σε καμία στενή επαφή με συμμαθητή του (αγκαλιά, φιλί).

Το σχολείο του παιδιού σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου Υγείας, θα παραμείνει κλειστό καθ’ υπερβολήν για 14 ημέρες για λόγους περιορισμού της μη διασποράς.