Αρχική > Τι Νέα; > Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχεται κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες και λασποβροχές

Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχεται κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες και λασποβροχές

Σε συνέχεια του προηγούμενου δελτίου καιρού, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες εκδηλώνονται στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο αναμένεται να συνεχιστούν.

Από το απόγευμα της Πέμπτης, εκτός από το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, αναμένεται να επηρεαστεί η δυτική Στερεά και μέχρι τη νύχτα τα υπόλοιπα τμήματα του Ιονίου και η δυτική Πελοπόννησος. Από το μεσημέρι της Παρασκευής τα φαινόμενα στις παραπάνω περιοχές θα εξασθενήσουν.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου,θα επηρεαστεί η ανατολική Πελοπόννησος και βαθμιαία η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πιθανώς και της Αττικής), η Εύβοια, η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα η Θεσσαλία, οι Κυκλάδες και η δυτική Κρήτη. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα της Παρασκευής.

Kύμα τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων

Οι βροχές και οι καταιγίδες που εκδηλώνονται από το πρωί της Πέμπτης, στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο έως το βράδυ θα επεκταθούν στο σύνολο της δυτικής Ελλάδας, ενώ τις νυχτερινές ώρες θα κινηθούν ανατολικότερα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Παρασκευή, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, στις Σποράδες και στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Στον χάρτη επισημαίνονται οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν τα εντονότερα φαινόμενα

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, ισχυρές βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ριπαίους ανέμους θα εκδηλωθούν σχεδόν στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, στις Κυκλάδες, στις Σποράδες και στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Μέχρι το βράδυ πάντως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη βορειοανατολική χώρα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων σκόνης από την Αφρική, όπως φαίνεται και στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί, που σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε λασποβροχές.