Αρχική > Τι Νέα; > Έκκληση για βοήθεια: Η 28χρονη Κωνσταντίνα χρειάζεται αιμοπετάλια

Έκκληση για βοήθεια: Η 28χρονη Κωνσταντίνα χρειάζεται αιμοπετάλια

Έκκληση προς κάθε πολίτη που επιθυμεί να βοηθήσει απευθύνει η οικογένεια της 28χρονης Κωνσταντίνας Τσιγαρίδη, η οποία έχει ανάγκη από αιμοπετάλια.

Η κοπέλα νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Αττικόν». Η έκκληση γνωστοποιήθηκε στην σελίδα του Συλλόγου Γονέων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου στο Facebook, καθώς ήταν το σχολείο στο οποίο φοιτούσε το κοριτσι.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, όσοι θελήσουν να βοηθήσουν να επικονωνήσουν με τη διεύθυνση του σχολείου.

Δείτε την ανάρτηση

MIA ΠAΛIA MAΣ MAΘHTPIA NOΣHΛEYETAI ΣTO ATTIKO ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ KAI EXEI AMEΣH ANAΓKH AΠO AIMA KAI AIMOΠETAΛIA. BOHΘAME ENA ΠAIΔI MAΣ NA ZHΣEI.ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΉΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ.

Gepostet von Σύλλογος Γονέων 8ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου am Sonntag, 18. Oktober 2020

Τι πρέπει να κάνετε για να δώσετε αίμα και αιμοπετάλια

Αν δεν παίρνετε κάποια αγωγή και δεν έχετε ξεπεράσει τα 60 έτη, επικοινωνήστε με την Αιμοδοσία στα 2107452035 & 2107452036. Παίρνετε πληροφορίες, κλείνετε ραντεβού για να δώσετε αίμα ή αιμοπετάλια.

Πληροφορίες για τους δότες αιμοπεταλίων

Η διαδικασία λήψης των αιμοπεταλίων είναι απλή, ανώδυνη και ακίνδυνη για τον δότη. Διαρκεί 30 έως 40 λεπτά της ώρας, και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι αποστειρωμένα και μιας χρήσης.

Από τη φλέβα του δότη παίρνεται ολικό αίμα σε ένα σύστημα ασκών, από το οποίο διαχωρίζονται τα αιμοπετάλια με τη βοήθεια ειδικού μηχανήματος, ενώ το υπόλοιπο αίμα επιστρέφεται στον δότη. Το όλο σύστημα είναι κλειστό, δηλαδή το αίμα του δότη ρέει πάντοτε σε αποστειρωμένο κύκλωμα και δεν έρχεται ποτέ σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον. Αυτό εξασφαλίζει την πλήρη ασηψία και ασφάλεια του δότη.

Κάθε πότε μπορούν να δίνουν αιμοπετάλια οι εθελοντές

Οι εθελοντές μπορούν να δίνουν χωρίς κανένα φόβο αιμοπετάλια όποτε και όσες φορές θέλουν, επειδή ο οργανισμός αναπληρώνει αμέσως τα αιμοπετάλια που αφαιρούνται. Ωστόσο, η λήψη αιμοπεταλίων δεν επαναλαμβάνεται σε διάστημα μικρότερο από δύο εβδομάδες.

Οι διαφορές μεταξύ της αιμοδοσίας και της λήψης αιμοπεταλίων

·Η αιμοδοσία διαρκεί 10 έως 15 λεπτά, ενώ η λήψη αιμοπεταλίων 30 έως 40.

·Ο δότης μπορεί να δίνει αιμοπετάλια (μέχρι και) κάθε δύο εβδομάδες, ενώ για το ολικό αίμα ο αντίστοιχος χρόνος είναι 3 μήνες.

·Η ποσότητα των αιμοπεταλίων που λαμβάνεται από μια αιμοπεταλιοδοσία είναι πενταπλάσια εκείνης που λαμβάνεται από μια αιμοδοσία