Ας είμαστε ειλικρινείς: Όταν πηγαίνετε στο γυμναστήριο μετά τη δουλειά, σίγουρα έχετε στο πρόσωπό σας λίγο concealer, λίγη πούδρα ή μια ελαφριά CC κρέμα, σωστά; Ξανασκεφτείτε το! Ζητήσαμε από τους ειδικούς να μας εξηγήσουν τι συμβαίνει στο δέρμα μας όταν γυμναζόμαστε με μακιγιάζ. Και δεν είναι πολύ ευχάριστο!Ναι, είναι άσχημο να γυμναζόμαστε με μακιγιάζ. Να ο λόγος!

«Το μακιγιάζ καλύπτει την επιφάνεια καθώς και τους πόρους του δέρματος. Ενώ λοιπόν γυμνάζεστε, παράγετε ιδρώτα και λιπαρότητα που φράζει τους πόρους και οδηγεί στην ανάπτυξη μικροβίων», εξηγεί η δερματολόγος Yunyoung Claire Chang, MD. Το αποτέλεσμα: το τέλειο έδαφος για να εμφανιστούν σπυράκια.

Εάν γυμνάζεστε στο τέλος της ημέρας, δεν είναι μόνο το μακιγιάζ στο πρόσωπό σας. Υπάρχουν επίσης μικροσωματίδια και περιβαλλοντικοί ρύποι που κολλούν στο στρώμα του μακιγιάζ στο δέρμα σας. Όλα αυτά μπορούν να συνδυαστούν με φραγμένους πόρους, θαμπή επιδερμίδα και φλεγμονές.

Πώς να καθαρίσετε το πρόσωπό σας πριν την προπόνηση

  • Αποφύγετε τα καθαριστιά σε μορφή gel τα οποία συνήθως περιέχουν πιο σκληρά καθαριστικά και παραλείπουν τα συστατικά απολέπισης όπως το σαλικυλικό οξύ, ακόμα κι αν έχετε επιδερμίδα επιρρεπή σε ακμή.
  • Χρησιμοποιήστε μια απαλή κρεμώδη φόρμουλα που δεν θα αποβάλλει τα φυσικά έλαια και θα αφήνει το δέρμα σας στεγνό.

  • Εάν προτιμάτε μια πιο γρήγορη επιλογή, ρίξτε μέσα στην τσάντα του γυμναστηρίου μερικά μαντηλάκια ντεμακιγιάζ. Επιλέξτε αυτά που περιέχουν ενυδατική γλυκερίνη. Τα εξαιρετικά μαλακά μαντηλάκια αφρίζουν πιο εύκολα όταν προσθέτετε νερό και δεν αφήνουν υπολείμματα.

Ο καθαρισμός μετά το γυμναστήριο είναι εξίσου σημαντικός


Αρχικά, θέλετε να απαλλαγείτε από τον ιδρώτα και τη λιπαρότητα που βρίσκεται στο δέρμα σας. Δεύτερον, τα γυμναστήρια δεν είναι τα καθαρότερα μέρη του πλανήτη και ο εξοπλισμός με τον οποίο έρχεστε σε επαφή κάθε φορά καλύπτεται από βακτήρια. Δεδομένου ότι ο μέσος άνθρωπος αγγίζει το πρόσωπό του περίπου 2.000 φορές την ημέρα, αυτά τα μικρόβια βρίσκονται 100% στο δέρμα σας. Και σημειώστε: Εάν δεν αφαιρέσατε το μακιγιάζ σας πριν την προπόνηση, όλα αυτά τα μικρόβια έχουν μια επιφάνεια να κολλήσουν.

Πώς να καθαρίσετε το πρόσωπό σας μετά την προπόνηση

  • Επειδή το δέρμα είναι ήδη απαλλαγμένο από το μακιγιάζ, δεν χρειάζεται να το καθαρίσετε βαθιά. Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό νερό ή ένα καθαριστικό χωρίς αφρό για να αφαιρέσετε τις επιφανειακές ακαθαρσίες.
  • Εναλλακτικά, δοκιμάστε μια εξαιρετικά ήπια καθαριστική λοσιόν που περιέχει ενυδατική γλυκερίνη και βαζελίνη, που ενισχύουν τη λειτουργία φραγμού του δέρματος.

από Μαρία Ιωαννάτου