Πιστέυατε ποτέ ότι θα μπορούσαμε να χορτάσουμε τρώγοντας λιγότερες θερμίδες; Σύμφωνα με νέα έρευνα γίνεται και μάλιστα με επιτυχία, αν πολτοποιήσουμε το φαγητό μας!
Η έρευνα που έχει τίτλο “Empty calories and phantom fullness” δημοσιέυτηκε στην Αμερικάνινη Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής και όπως διαπίστωσαν Βέλγοι επιστήμονες είναι πολύ πιθανό να νιώσουμε ότι χορτάσαμε αν αυξήσουμε την πυκνότητα του φαγητού μας.
Η συγκεκριμένη μελέτη είχε στόχο να ερευνήσει αν η ευχαρίστηση που παίρνουμε από ένα φαγητό οφείλεται στο πόσο χορτάροι νιώθουμε αφού το καταναλώσουμε! Έπειτα οι επιστήμονες ήθελαν να πειραματιστούν με το αν υπάρχει τρόπος να μιμηθούν το αίσθημα του κορεσμού χωρίς, όμως, να προσθέσουν περισσότερες θερμίδες!
Για να εξετάσουν αυτό το ενδεχόμενο έδωσαν σε 15 άνδρες milkshakes με διαφορετική πυκνότητα και τα αποτελέσμα ήταν αρκετά ενδιαφέροντα.
Το πιο παχύσρευστο milkshake που περιείχε 100 θερμίδες έκανε τους συμμετέχοντες να νιώθουν περισσότερο χορτάτοι από ότι το υγρό milkshake που περιείχε 500 θερμίδες! Ονόμασαν, λοιπόν, την αίσθηση αυτή “κορεσμό-φάντασμα”.
Οι ερευνητές αναφέρουν ότι “τα αποτελέσματα δείχνουν πως η πυκνότητα είναι λιγότερο αποτελεσματική στο να αυξήσεις την ενέργειά σου, αλλά περισσότερο αποτελεσματική στο να νιώσεις χορτάτος”.
Να σημειώσουμε, επίσης, ότι έχει αποδειχθεί ότι ο κορεσμός είναι αρκετά αποτελεσματικός σαν μέθοδος απώλειας κιλών και κατανάλωσης φαγητού. Μάλιστα, είναι αποτελεσματικότερος και από την μέτρηση θερμίδων… Ωστόσο, να τονίσουμε ότι η “δίαιτα-φάντασμα” δεν έχει ακόμα αποδεδειγμένα θετικά αποτελέσματα και επιρροές στην υγεία μας.
Ποια είναι η ιδανική άσκηση για απώλεια βάρους, πότε και πόσο συχνά πρέπει να γυμνάζομαι;
Πότε μπορεί η θηλάζουσα να ξεκινήσει μια προσπάθεια απώλειας βάρους;
Πρωινή ή βραδινή προπόνηση: Ποια είναι η καλύτερη ώρα για απώλεια κιλών;
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News