Αρχική > Featured > Είναι επίσημο! Το μουσικό φεστιβάλ Woodstock που έγραψε ιστορία επιστρέφει 50 χρόνια μετά

Είναι επίσημο! Το μουσικό φεστιβάλ Woodstock που έγραψε ιστορία επιστρέφει 50 χρόνια μετά

Έχουν περάσει 50 ολόκληρα χρόνια από τότε που διεξήχθη το πρώτο φεστιβάλ Woodstock σε μια γαλακτοπαραγωγική φάρμα βόρεια της Νέας Υόρκης, αποτελώντας σημαντικό ορόσημο στη μουσική ιστορία, καθώς και καθοριστικό σημείο για την αντισυμβατική γενιά της δεκαετίας του 1960.

Φέτος το καλοκαίρι, από τις 16 έως 18 Αυγούστου, το Bethel Woods, το Live Nation και το INVNT θα διοργανώσουν το «Φεστιβάλ Μουσικής και Πολιτισμού Bethel Woods: Γιορτάζοντας τη χρυσή επέτειο στην ιστορική περιοχή του φεστιβάλ Woodstock του 1969».

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στην αρχική του τοποθεσία, μόλις 90 λεπτά από τη Νέα Υόρκη. Αυτές οι τρεις ημέρες θα είναι γεμάτες με αξέχαστες εμπειρίες που θα περιλαμβάνουν συναυλίες, καλλιτεχνικά acts κάθε είδους και TED-style ομιλίες από κορυφαίους φουτουριστές και retro-tech experts.

Στο πρώτο φεστιβάλ Woodstock συμμετείχαν περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι, ενώ στη σκηνή ανέβηκαν μεταξύ άλλων ο Κάρλος Σαντάνα, η Τζάνις Τζόπλιν, ο Τζίμι Χέντριξ κ.ά. Το περιοδικό Rolling Stone το κατέγραψε ως μία από τις 50 στιγμές που άλλαξαν την ιστορία του rock ‘n’ roll.

Δείτε το βίντεο: