Ο διάσημος ιταλικός οίκος Prada ανακοίνωσε ότι καταργεί την αληθινή γούνα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρησιμοποιείται σε καμία συλλογή από την επόμενη χρονιά.

Η εταιρεία επισημαίνει ότι η κατάργηση της αληθινής γούνας θα ξεκινήσει από τη γυναικεία συλλογή του 2020, διευκρινίζοντας ότι το μέτρο αυτό λαμβάνεται μετά τον «θετικό διάλογο» που είχε με την Fur Free Alliance, μια συμμαχία 50 και πλέον οργανώσεων προστασίας των ζώων που δραστηριοποιούνται σε περίπου 40 χώρες, και κυρίως με την ιταλική οργάνωση LAV και την The Humane Society of the United States.

Η ανακοίνωση μέσω Instagram

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prada (@prada) on

«Η καινοτομία και η κοινωνική ευθύνη περιλαμβάνονται στις θεμελιώδεις αξίες του Prada Group. Η απόφαση να υιοθετηθεί μια πολιτική χωρίς γούνες αντικατοπτρίζει ένα σημαντικό στάδιο αυτής της δέσμευσης. Η έρευνα και η ανάπτυξη εναλλακτικών υλικών θα επιτρέψει στον οίκο να διερευνήσει νέες δυνατότητες σε επίπεδο δημιουργικότητας και την ίδια στιγμή να ανταποκριθεί στην ανάγκη για προϊόντα με περισσότερη περιβαλλοντική ηθική», σχολίασε η καλλιτεχνική διευθύντρια Miuccia Prada.


Όλο και περισσότεροι οίκοι υψηλής ραπτικής έχουν αποκλείσει την αληθινή γούνα από τις συλλογές τους, ανάμεσά τους οι Gucci, Versace, Michael Kors, Giorgio Armani, Hugo Boss, Ralph Lauren, Calvin Klein και σχεδιαστές όπως οι Jean Paul Gaultier, Stella McCartney και John Galliano.

από Μαρία Ιωαννάτου