Αρχική > Διατροφή > Είναι αυτός ο τρόπος για να σταματήσουμε τα γλυκά τσιμπολογήματα;

Είναι αυτός ο τρόπος για να σταματήσουμε τα γλυκά τσιμπολογήματα;

sweets

Ο στόχος σας για τη νέα χρονιά είναι να σταματήσετε να τσιμπολογάτε γλυκά συνέχεια, σωστά; Το έχετε πάρει απόφαση όχι μόνο επειδή το καλοκαίρι πλησιάζει, αλλά και επειδή η ζάχαρη σε μεγάλες ποσότητες δεν βοηθά!

Πώς θα τα καταφέρετε; Όχι με στερητικές δίαιτες ούτε με εξαντλητικές ασκήσεις. Εντάξει, λίγη άσκηση πάντα βοηθά, αλλά ο τρόπος για να τα καταφέρετε, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα είναι να σερβίρετε τον εαυτό σας μόνες!

Έτσι υποστηρίζουν , τουλάχιστον, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνα, οι οποίοι δημοσίευσαν τα αποτέλεσματα της έρευνας τους στο περιοδικό Marketing Research και σύμφωνα με την οποία όταν σερβίρουμε τους εαυτούς μας, αναλαμβάνουμε εμείς εξ΄ολοκλήρου την ευθύνη! sweets1

Έτσι εκείνοι που σερβίρουν μόνοι τον εαυτό τους, όπως αποδείχθηκε μέσα από πέντε πειράματα που διενεργήθηκαν στην διάρκεια της έρευνας, επιλέγουν λιγότερο ανθυγιεινές τροφές για τον εαυτό τους εκείνη τη στιγμή, αλλά και γενικότερα!

Μάλιστα, τα ίδια πειράματα έδειξαν ότι το παραπάνω ισχύει μόνο για τα φαγητά που θεωρούνται σχετικά ανθυγιεινά. Αν το σνακ το οποίο προσφέρονταν στους συμμετέχοντες εθερωρείτο υγιεινό -όπως για παράδειγμα ένα φρούτο- η κατανάλωση ήταν η ίδια ανεξαρτήτως ποιος το σέρβιρε.

Πίσω από όλα αυτά κρύβονται οι ευθύνες που επιρρίπτουμε στους άλλους και στον εαυτό μας και τις ενοχές που νιώθουμε μέσα από αυτές! Όπως λέει και η ερευνητική ομάδα, όταν κάποιος τρώει φαγητό που του έχουν σερβίρει μετατοπίζει την ευθύνη στον άλλο, αφού δεν εμπλέκονται άμεσα στην διαδικασία επιλογής!

Εξυπηρετήστε, λοιπόν, τον εαυτό σας, ειδικά όταν πρόκειται για ανθυγιεινά σνακς. Θα κερδίσετε περισσότερα