Αρχική > Featured > “Είμαι δανειολήπτρια. Χρωστάω και με παίρνουν τηλέφωνο από τις τράπεζες. Ενόψει του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού μπορώ να επωφεληθώ;”

“Είμαι δανειολήπτρια. Χρωστάω και με παίρνουν τηλέφωνο από τις τράπεζες. Ενόψει του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού μπορώ να επωφεληθώ;”

Είμαι δανειολήπτρια. Χρωστάω και με παίρνουν τηλέφωνο από τις τράπεζες. Ενόψει του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τα Προσωπικά Δεδομένα, υπάρχει τρόπος να επωφεληθώ;’

Ευχαριστώ

Σωτηρία

Απαντά η δικηγόρος Σοφία Νικολάου

Καλημέρα σας.

Αρχικώς, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι δεδομένο πως έχετε συναινέσει στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, με την υπογραφή της δανειακής σας σύμβασης.

Ο Νέος πανευρωπαϊκός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων είναι αλήθεια ότι έθεσε νέους αυστηρότερους κανόνες για την επεξεργασία τους. Παρ’ όλ’ αυτά, οι Τράπεζες προς το παρόν “πατάνε” στην ύπαρξη της υπογραφής σας, προκειμένου να “απαντούν” στις όποιες αντιρρήσεις σας με το ότι έχετε συναινέσει.

Σε κάθε περίπτωση, εξ όσων είμαι σε θέση να γνωρίζω, κυοφορείται σύσταση από την Τράπεζα της Ελλάδας, προκειμένου να δοθούν οι κατευθυντήριες γραμμές προς τις Τράπεζες, προκειμένου να γνωρίζουν πως θα κινούνται. Μέχρι τότε, θεωρώ ότι θα διατηρήσουν μία “στάση αναμονής”, την οποία θα μπορούσα να σας συμβουλεύσω να εκμεταλλευτείτε, λέγοντάς τους στο τηλέφωνο πως δεν συναινείτε με την χρήση των προσωπικών σας δεδομένων.

Φρονώ, όμως, πως εάν κινηθείτε νομικά ενάντια στην Τράπεζα οι πιθανότητες επιτυχίας είναι περιορισμένες, εκτός εάν έχει υπερβεί το γνωστό κανόνα 1 τηλεφώνημα ανά 2 ημέρες.

Με εκτίμηση,

Νικολάου Σοφία

Senior Partner SOFIA NIKOLAOU LAW FIRM & PARTNERS

www.sofianikolaou.com

Αμερικής 18, Αθήνα, 106 71

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ