Αρχική > Τι Νέα; > Εικόνες που σφίγγουν την καρδιά: Αγκαλιάζοντας τους αγαπημένους πίσω από πλαστικές μεμβράνες

Εικόνες που σφίγγουν την καρδιά: Αγκαλιάζοντας τους αγαπημένους πίσω από πλαστικές μεμβράνες

Η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε τα δεδομένα της καθημερινότητάς μας. Ακόμη και τα πιο απλά πράγματα πλέον έχουν καθοριστεί σε διαφορετικό επίπεδο. Δεν είναι μόνο η κυκλοφορία στο δρόμο, οι μάσκες, οι αλλαγές στην εργασία ή την εκπαίδευση. Είναι και η ανθρώπινη επαφή.

Και μία απλή αγκαλιά πλέον υπόκειται σε «μέτρα προστασίας». Τόσο κοντά και τόσο μακριά ταυτόχρονα. Οι εικόνες που κάνουν τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου από μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία, σφίγγουν την καρδιά.

Στο Castelfranco Veneto, κοντά στη Βενετία, το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού επιβάλλει ένα προστατευτικό μανδύα από πλαστικό ανάμεσα στις αγκαλιές αγαπημένων. Για να αγκαλιάσεις και να φιλήσεις τη μητέρα σου ή το παιδί σου, πρέπει να μεσολαβήσει ένα στρώμα πλαστικό. Για να προστατέψεις και να προστατευθείς.

Οι φωτογραφίες του Reuters και του Γαλλικού πρακτορείου που έρχονται από το κέντρο φιλοξενίας ηλικιωμένων Domenico Sartor είναι χαρακτηριστικές. Οι πολίτες επισκέπτονται τους δικούς τους ανθρώπους στα λεγόμενα «Hug Rooms» που πριν από την πανδημία, θα ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς, ότι διάφανα πλαστικά θα μπορούσαν να στέκονται ανάμεσά μας…

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Resident kisses a relative through a plastic sheet installed in a special ‘hug room’ organised to keep both parties safe from COVID-19 infection, at a care home in Castelfranco Veneto, Italy, in this handout photo released on November 11, 2020. Centro residenziale per anziani Domenico Sartor/Handout via REUTERS #covid_19 #italy #hug #coronavirus #reuters #reutersphotos

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Reuters (@reuters) στις

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Centro Anziani Domenico Sartor/Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του