Αρχική > Featured > Εικόνες χάους στη Μόρια – Απανθρακώθηκε μητέρα με το παιδί της

Εικόνες χάους στη Μόρια – Απανθρακώθηκε μητέρα με το παιδί της

Στον καταυλισμό της Μόριας χτες, στη Λέσβο, οι διαμαρτυρίες των ανθρώπων που διαμένουν εκεί έφυγαν εκτός ελέγχου, με αποτέλεσμα των τραυματισμό τουλάχιστον πέντε ανθρώπων, ενώ η φωτιά στοίχισε τη ζωή σε μία γυναίκα και το παιδί της. Το προσφυγικό έρχεται ξανά στο προσκήνιο θυμίζοντας έντονα εικόνες 2015.

Θάνατος αθώων

Η διπλή φωτιά που ξέσπασε στον καταυλισμό, προκάλεσε τον θάνατο μιας γυναίκας και του ανήλικου παιδιού της. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου της γυναίκας με το παιδί της, προκλήθηκε χάος.

Ακολούθησαν συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ και οι πυροσβέστες, που πήγαν να σβήσουν την φωτιά, κινδύνεψαν από την οργή των μεταναστών (Αφρικανών κατά πλειοψηφία) που φιλοξενούνται στην Δομή, καθώς προκάλεσαν ζημιές στο όχημα. Μάλιστα ένας εκ των πυροσβεστών, διαμαρτυρήθηκε μέσω social media, λέγοντας πως έχει οικογένεια και αναγκαζόταν να εργαστεί κάτω από επικίνδυνες καταστάσεις και συνθήκες.

Οι πρόσφυγες, εκτός των αστυνομικών και της πυροσβεστικής, φέρονται να επιτέθηκαν και στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Ασύλου, αλλά και στις εγκαταστάσεις διοίκησης του ΚΥΤ. Στη συνέχεια πήγαν στο Κέντρο Κράτησης με στόχο να βοηθήσουν τους κρατούμενους να βγουν εκτός, αλλά τους απομάκρυναν.