Ανδρέας Μπάρκουλης

Από σήμερα ο κόσμος του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου θα είναι πιο φτωχός, καθώς ο μεγάλος Έλληνας ζεν πρεμιέ Ανδρέας Μπάρκουλης έφυγε από τη ζωή, σκορπίζοντας θλίψη σε φίλους, συγγενείς και όσους τον αγάπησαν μέσα από τη δουλειά του.

Άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Αγία Ολγα, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες εβδομάδες με λοίμωξη του αναπνευστικού και καρδιακή ανεπάρκεια. Μαχητής ως το τέλος δήλωνε: «Θέλω να περπατήσω ξανά. Το θέλω πάρα πολύ. Μπορεί να είμαι μεγάλος, αλλά εγώ θέλω και το χρωστάω στο παιδί μου να αγωνιστώ γι αυτό το οποίο έχω στερηθεί πολύ τον τελευταίο καιρό, που δεν περπατάω».


978856076

Ο ταλαντούχος ηθοποιός γεννήθηκε στον Πειραιά το 1936, σπούδασε υποκριτική και κατά την αποφοίτησή του χαρακτηρίστηκε μεγάλο ταλέντο. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1956 και στον κινηματογράφο το αμέσως επόμενο έτος με την ταινία «Μαρία Πενταγιώτισσα».

tzeni-tzeni-1

Υπήρξε ένας από τους γοητευτικότερους ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του ’60, γεγονός που επιβεβαιώνεται κι από το σλόγκαν της εποχής: «Κορίτσια, ο Μπάρκουλης!». Εμφανίστηκε σε περισσότερες από εκατό ταινίες, μερικές εκ των οποίων δραματικές, όπως «Κοινωνία ώρα Μηδέν», «Όλγα Αγάπη μου», αλλά και κωμωδίες όπως «Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα», «Η Μουσίτσα», «Το Δόλωμα», «Τζένη Τζένη», «Η θεία μου η χίπισσα» κ.α.

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης είχε παντρευτεί τρεις φορές κι είχε αποκτήσει τρία παιδιά.

o-mimikos-kai-i-mairi-1

από Μαρία Ιωαννάτου