Η ιστορία της συγκλονίζει και μεταφέρει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα γύρω από την σπουδαιότητα της δωρεάς οργάνων. Η Ζωή Κωσταρίδη είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς το 2004 και επτά χρόνια αργότερα κατάφερε να φέρει στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι.

Τα τελευταία χρόνια ζούσε με την καρδιά ενός 17χρονου που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο. Επίσης, αφιέρωσε την ζωή της στη δωρεά οργάνων και έγινε πανελλήνιο σύμβολο για όλους σε αυτόν τον αγώνα ζωής.

Την είδηση του θανάτου της μετέφερε ο καλός της φίλος Πέτρος Κακολύρης, μέσω του προσωπικού του προφίλ στο Facebook:

«Έφυγε το καλύτερο πρόσωπο των μεταμοσχεύσεων.


Αν και το γνώριζα, δεν ήθελα ποτέ να έρθει η στιγμή που θα γράψω αυτές τις λέξεις. Η Ζωή Κωσταρίδη, ο υπέροχος αυτός άνθρωπος δεν είναι πια μαζί μας. Το μεγάλο δώρο που της δόθηκε από την κοινωνία και την επιστήμη και η ίδια το κατέκτησε επάξια, της το αφαίρεσε η ασθένεια της εποχής. Δεν υπάρχουν δίκαιοι θάνατοι, όμως αυτός της Ζωής είναι πέρα για πέρα άδικος.

Η Ζωή ήταν ένα υπόδειγμα ήθους, καλλιέργειας, προσφοράς και δύναμης. Μετά τη μεταμόσχευση, έφερε στη ζωή το πολύτιμο αγόρι της, τον Αργύρη (το όνομα του δότη), η πρώτη Ελληνίδα που το τόλμησε. Αφιερώθηκε όσο λίγοι στη διάδοση της Δωρεάς Οργάνων, ήταν ιδρυτικό μέλος του συλλόγου μεταμοσχευμένων και μέχρι τέλους ήταν μέλος του Δ.Σ. της Σκυτάλης, του συλλόγου μας. Βρέθηκε σε όλες τις μάχες που δώσαμε, όλες τις εκδηλώσεις, ακόμα και όταν η κατάσταση της υγείας της δεν το επέτρεπε…»

Διαβάστε τη συνέχεια:

από Μαρία Ιωαννάτου