Αρχική > Συνταγές > Εύκολο κέικ με μπανάνες – Το φρούτο που βοηθά στην αντιμετώπιση του άγχους

Εύκολο κέικ με μπανάνες – Το φρούτο που βοηθά στην αντιμετώπιση του άγχους

Τώρα που μένουμε σπίτι το πρωινό μας γεύμα έχει μετατραπεί σε ιεροτελεστία! Ξεχάστε τις μέρες που ξυπνούσατε τελευταία στιγμή για τη δουλειά και παραλείπατε το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας.

Η καραντίνα είναι μια καλή ευκαιρία να μπούμε στην κουζίνα και να ετοιμάσουμε νόστιμα κέικ που θα συνοδεύσουν τον πρωινό καφέ μας. Σήμερα θα δοκιμάσουμε κέικ με μπανάνες που προσφέρουν τόσα καλά στον οργανισμό και επιβάλλεται να είναι μέρος της διατροφής μας.

Οι μπανάνες βοηθούν στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του άγχους – που σίγουρα έχει χτυπήσει κόκκινο αυτή την περίοδο – στην αντιμετώπιση του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου και στη δυσκοιλιότητα.

Υλικά

3 μπανάνες, καθαρισμένες και κομμένες κατά μήκος στη μέση

3-4 κ.σ. αραβοσιτέλαιο

200γρ. καστανή ζάχαρη

2 μεγάλα αβγά

2 βανίλιες

1 πρέζα αλάτι

2 μπανάνες ώριμες (250γρ.) σε φέτες

175γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

75γρ. καρυδόψιχα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λαδώνετε το ταψάκι σας και τοποθετείτε μέσα τις κομμένες μπανάνες. Ραντίζετε με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζετε με 25γρ. από τη ζάχαρη. Βάζετε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνετε για 5 λεπτά περίπου.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη ζύμη του κέικ. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα την υπόλοιπη ζάχαρη με τα αβγά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν. Σε ξεχωριστό μπολ πολτοποιείτε τις μπανάνες και σε τρίτο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τις βανίλιες. Προσθέτετε τον πουρέ της μπανάνας στο μείγμα με τα αβγά και ανακατεύετε με το σύρμα. Σταματάτε να ανακατεύετε με το σύρμα και παίρνετε στο χέρι σας μια σπάτουλα. Ανακατεύετε μέσα πρώτα το μείγμα με το αλεύρι και μετά την καρυδόψιχα.

Βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο προσεκτικά, αδειάζετε μέσα το μείγμα του κέικ και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ακόμη. Ξεφουρνίζετε κι αφού κρυώσει λίγο το κέικ, το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και το αφήνετε να κρυώσει πριν κόψετε κομμάτια και σερβίρετε.