Εύκολο κέικ με μπανάνες – Η συνταγή που κάνει… πέρα το άγχος!

Σήμερα, λέμε, να δοκιμάσουμε να φτιάξουμε κέικ με μπανάνες που εκτός από νόστιμο, είναι και ωφέλιμο. Ο λόγος; Οι μπανάνες που περιλαμβάνονται στη συνταγή, οι οποίες ως γνωστόν, βοηθούν στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του άγχους, αλλά και στην αντιμετώπιση του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου και στη δυσκοιλιότητα.

Υλικά

3 μπανάνες, καθαρισμένες και κομμένες κατά μήκος στη μέση

3-4 κ.σ. αραβοσιτέλαιο

200γρ. καστανή ζάχαρη

2 μεγάλα αβγά

2 βανίλιες

1 πρέζα αλάτι

2 μπανάνες ώριμες (250γρ.) σε φέτες

175γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

75γρ. καρυδόψιχα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λαδώνετε το ταψάκι σας και τοποθετείτε μέσα τις κομμένες μπανάνες. Ραντίζετε με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζετε με 25γρ. από τη ζάχαρη. Βάζετε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνετε για 5 λεπτά περίπου.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη ζύμη του κέικ. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα την υπόλοιπη ζάχαρη με τα αβγά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν. Σε ξεχωριστό μπολ πολτοποιείτε τις μπανάνες και σε τρίτο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τις βανίλιες. Προσθέτετε τον πουρέ της μπανάνας στο μείγμα με τα αβγά και ανακατεύετε με το σύρμα. Σταματάτε να ανακατεύετε με το σύρμα και παίρνετε στο χέρι σας μια σπάτουλα. Ανακατεύετε μέσα πρώτα το μείγμα με το αλεύρι και μετά την καρυδόψιχα.

Βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο προσεκτικά, αδειάζετε μέσα το μείγμα του κέικ και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ακόμη. Ξεφουρνίζετε κι αφού κρυώσει λίγο το κέικ, το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και το αφήνετε να κρυώσει πριν κόψετε κομμάτια και σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης

Μπισκότα φυστικοβούτυρου μόνο με 3 υλικά – Πανεύκολη συνταγή

Μοσχαράκι με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών

Σχετικά Άρθρα
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σιροπιαστά “στραβά”: Το σαρακοστιανό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Σιροπιαστά στραβά: Το παραδοσιακό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%cf%89%cf%840
Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του