Ο χειμώνας είναι η ιδανική εποχή για κέικ. Ο λόγος είναι ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα ζεστό κέικ την ώρα που το κρύο έξω χτυπάει κόκκινο! Από τις πιο αγαπημένες μας συνταγές είναι το κέικ καρότου. Αυτή τη φορά θα σας δείξουμε μια παραλλαγή του γλυκού με κανέλα και ψιλοκομμένα καρύδια.

Υλικά

450 ml σπορέλαιο
400 γρ. αλεύρι
2 κ.σ. μαγειρική σόδα
550 γρ. ζάχαρη
5 αυγά
½ κουταλάκι αλάτι
2 ½ κ.σ. κανέλα
525 γρ. καρότο τριμμένο
150 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

Για το γλάσο:

200 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα. Προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από τα καρότα και τα καρύδια, σε ένα μπολ μέχρι να αναμειχθούν καλά. Ανακατεύουμε τα καρότα μαζί με τα καρύδια. Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά. Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, στη συνέχεια το αφαιρούμε προσεκτικά από τη φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Εν τω μεταξύ, για το γλάσο, χτυπάμε το τυρί κρέμας, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μπολ μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Απλώνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ και σερβίρουμε.

από Μαρία Ιωαννάτου