Παρά την ταλαιπωρία και την επεξεργασία που υφίσταται, ο τόνος στην κονσέρβα διατηρεί σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Είναι καλή πηγή πρωτεϊνών (περίπου 25 γρ. /100 γρ.) και ω-3 λιπαρών οξέων.



Από τη φύση του ο τόνος δεν είναι πολύ λιπαρό ψάρι, το λίπος που βρίσκουμε στην κονσέρβα τόνου σε νερό είναι ελάχιστο, γι’ αυτόν τον λόγο και οι διαιτολόγοι τον συνιστούν. Όσες κονσέρβες περιέχουν λάδι έχουν διπλάσιες θερμίδες, αν δεν το στραγγίξουμε – σε κάθε περίπτωση, η κατανάλωση μιας μερίδας δεν είναι απαγορευτική ακόμη και για όσους προσέχουν.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τα οφέλη μιας κονσέρβας τόνου με αυτά του φρέσκου. Οι ειδικοί επισημαίνουν πως η κονσέρβα δεν αντικαθιστά τη συνιστώμενη εβδομαδιαία κατανάλωση σε φρέσκο ψάρι.

Εσείς δοκιμάστε τον τόνο με μακαρόνια και νοστιμότατη σος και χορτάστε την όρεξή σας, άφοβα!

Υλικά:


250 γρ. μακαρόνια τύπου κοχύλια
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 αγγούρι
1 ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους
άνηθο ή μαϊντανό (προαιρετικά)
2 κονσέρβες τόνο

Σάλτσα:

250 γρ. μαγιονέζα
3 κ.σ. κέτσαπ
λίγο ταμπάσκο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά σε μεγάλο μπολ. Τα ανακατεύουμε με τον τόνο και το λάδι. Στο τέλος βάζουμε τα κοχύλια και ανακατεύουμε. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα και περιχύνουμε τη σαλάτα. Την τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα και είναι έτοιμη για το τραπέζι μας.

Σαλάτα με γαρίδες και lime. Plus: Πώς καθαρίζουμε σωστά μια γαρίδα;

Τραγανή σαλάτα από την Ασία. Plus: Το πιο δυνατό, φυσικό αντιηλιακό!

Εύκολη πατατοσαλάτα με τόνο. Plus: Ποιο μαρούλι μας κρατά νέες;

από sstrempa