Αρχική > Featured > Εύκολα χτενίσματα για το σπίτι- Για να αισθάνεστε όμορφες και εν μέσω πανδημίας!

Εύκολα χτενίσματα για το σπίτι- Για να αισθάνεστε όμορφες και εν μέσω πανδημίας!

Δεύτερη εβδομάδα του lockdown, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής είναι κλειστά, οι περισσότερες γυναίκες δουλεύουν από το σπίτι και προσπαθούν να βρουν τρόπους να περιποιηθούν την εμφάνισή τους. Τα μαλλιά είναι το μόνιμο πρόβλημα των περισσότερων, καθώς η εικόνα του αχτένιστου εαυτού μας φέρνει τις περισσότερες στα πρόθυρα κατάθλιψης.

Αν σας αρέσει να παίζετε με το στυλ στα μαλλιά σας, τότε διαβάστε τις λύσεις που προτείνει ο hair stylist Σταμάτης Κανελλόπουλος, ιδιοκτήτης του κομμωτηρίου 5avenue στην περιοχή του Ζωγράφου για χτενίσματα στο σπίτι:

Μακρύ μήκος μαλλιών

Το μακρύ μήκος μαλλιών δίνει τη δυνατότητα για πολλά διαφορετικά πιασίματα τόσο σε αλογοουρά ή κοτσίδα, όσο και σε πλεξούδα ή κότσο. Βάλτε τη φαντασία σας να δημιουργήσει και φτιάξτε στα μαλλιά σας ένα εντυπωσιακό και απλό καθημερινό χτένισμα για μακριά μαλλιά. Αφήστε τα μαλλιά σας ίσια, σπαστά, κυματιστά ή σγουρά και πιάστε μια πλεξούδα στέκα. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε την πλεξούδα ως σχέδιο για ένα εντυπωσιακό καθημερινό χτένισμα με τα μισά μαλλιά πάνω και τα μισά κάτω. Όπως και για να στολίσετε μια απλή κατά τα άλλα αλογοουρά. Δοκιμάστε ακόμη να κάνετε μοντέρνα και ανάλαφρα boho χτενίσματα. Είτε να προσθέσετε όμορφες κορδέλες για να τα στολίσετε και να κάνετε καθημερινά χτενίσματα που θυμίζουν την εποχή των ’60s.

Μαλλιά μεσαίου μήκους

Τα μαλλιά μεσαίου μήκους μπορούν να δείχνουν εξίσου εντυπωσιακά αν τα αφήσετε λιτά, όσο κι αν επιλέξετε να κάνετε ένα καθημερινό και εύκολο πιάσιμο. Οι ανέμελοι και επιμελώς ατημέλητοι κότσοι τύπου μπαλαρίνας με τη φράντζα να πέφτει ανάλαφρα στο πλάι ή τις αφέλειες να κοσμούν το μέτωπο σας, είναι μια πολύ όμορφη και γρήγορη λύση. Αν επιλέξετε ένα τέτοιου είδους χτένισμα δεν χρειάζεται να έχετε ίσια μαλλιά. Μπορείτε να το κάνετε με σπαστά ή ακόμη και σγουρά μαλλιά και να είναι επίσης εκθαμβωτικό.

Όμορφα και απλά καθημερινά χτενίσματα για μεσαία μαλλιά είναι και τα half up. Τα λεγόμενα μισά πάνω και μισά κάτω μαλλιά μπορούν να δημιουργηθούν με ένα απλό πιάσιμο. Μπορούν όμως να απογειωθούν και με έναν μικρό κότσο, τύπου topknot. Εναλλακτικά, μπορείτε να πιάσετε τα μαλλιά σας με πλεξούδες προς τα πίσω ή να δημιουργήσετε ένα twisted πιάσιμο.

Μακρύ καρέ

Οι ανάλαφρες μπούκλες βέβαια και τα κυματιστά λιτά μαλλιά αποτελούν τις πιο δημοφιλείς επιλογές για καθημερινά χτενίσματα σε μακρύ καρέ.

Ίσια μαλλιά με κοντό μήκος

Εντυπωσιακά και εύκολα καθημερινά χτενίσματα για ίσια μαλλιά με κοντό μήκος είναι τα slicked back, αλλά και τα half up. Το μεν πρώτο πρόκειται για ένα απλό και εύκολο χτένισμα με τα μαλλιά τραβηγμένα όλα προς τα πίσω σε wet look. Από την άλλη μεριά, το half up, είναι το λεγόμενο μισά πάνω μισά κάτω χτένισμα που μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Το πιάσιμο μπορεί να είναι απλό με ένα κοκαλάκι είτε να σχηματίζει έναν μικρό κότσο στο πίσω ή το πάνω μέρος του κεφαλιού. Επίσης, μπορείτε να δημιουργήσετε δυο απλές ή περίτεχνες πλεξούδες με τα πλάγια μπροστά μαλλιά σας, τις οποίες θα ενώσετε στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας.

Σγουρά μαλλιά

Για πολλές γυναίκες, τα σγουρά μαλλιά θεωρούνται ιδιαίτερα και δύσκολα στο να χτενιστούν. Γι’ αυτό το λόγο συνηθίζουν να τα ισιώνουν και να τα ταλαιπωρούν με την θερμότητα. Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια. Υπάρχουν ένα σωρό απλά και εύκολα καθημερινά χτενίσματα για σγουρά μαλλιά που μπορούν να σας κάνουν να λάμψετε χωρίς να ασχοληθείτε για ώρες με τα μαλλιά σας. Δοκιμάστε τις πλεξούδες πίσω, στο πλάι ή για να πιάσετε μόνο την φράντζα σας. Πλέξτε λοιπόν τα σγουρά μαλλιά σας χαλαρά ή σφιχτά, όπως προτιμάτε, σε μια γαλλική ή ολλανδική πλεξούδα και είστε έτοιμη. Σίγουρα η δημιουργία τους θα είναι ευκολότερη αν γίνει σε βρεγμένα μαλλιά, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο. Όμορφοι είναι επίσης και οι επιμελώς ατημέλητοι κότσοι με κατσαρά μαλλιά, όπως και τα half up πιασίματα