Αρχική > Featured > Έχουν ξεφύγει! Τουρίστες βγάζουν ανάρμοστες selfies στη πόλη – φάντασμα Τσέρνομπιλ

Έχουν ξεφύγει! Τουρίστες βγάζουν ανάρμοστες selfies στη πόλη – φάντασμα Τσέρνομπιλ

Η πόλη – φάντασμα Τσέρνομπιλ που σημαδεύτηκε μια για πάντα από το πυρηνικό ατύχημα που συνέβη το 1987 έχει έρθει ξανά στο προσκήνιο λόγω της μίνι σειράς του HBO που είναι αφιερωμένη στην χειρότερη πυρηνική καταστροφή παγκοσμίως.

Ένα δυστύχημα που “στοίχειωσε” την ανθρωπότητα

Τον Απρίλιο συμπληρώθηκαν 33 χρόνια από την καταστροφή του Τσερνόμπιλ, που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής ασφαλείας στον τέταρτο αντιδραστήρα του εργοστασίου, στέλνοντας σύννεφα πυρηνικών υλικών σε μεγάλο τμήμα της Ευρώπης. Στο δυστύχημα σκοτώθηκαν 31 άνθρωποι και δεκάδες χιλιάδες αναγκάστηκαν να φύγουν. Έως και 115.000 άνθρωποι πιστεύεται ότι πέθαναν από ασθένειες που σχετίζονταν με τη ραδιενέργεια, όπως τον καρκίνο, αν και οι εκτιμήσεις ποικίλλουν.

Η δημοφιλία της σειράς έχει ωθήσει πολλούς τουρίστες να συρρέουν στο Τσέρνομπιλ και να βγάζουν selfies στα σημεία του ολέθρου με πόζες που πολλές φορές ξεπερνάνε τα όρια ευπρέπειας και κοσμιότητας. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι η ύπαρξη φωτογραφίας τουρίστριας που επισκέφθηκε την περιοχή και πόζαρε στον φωτογραφικό φακό φορώντας μόνο το εσώρουχό της.

Σεβαστείτε το χώρο και όλους όσοι υπέφεραν και θυσιάστηκαν εκεί: Η έκκληση του δημιουργού της σειράς

Ο σάλος που προκλήθηκε με τις ανάρμοστες πόζες στο Τσέρνομπιλ ανάγκασε το δημιουργό της σειράς να απευθύνει έκκληση για επίδειξη σεβασμού προς τους νεκρούς.

«Είναι θαυμάσιο που το #ChernobylHBO ενέπνευσε το κύμα τουριστών, που επισκέπτονται την Ζώνη Αποκλεισμού. Όμως, ναι, έχω δει τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Κρεγκ Μάζιν, ο δημιουργός της μίνι σειράς Chernobyl.

«Εάν επισκέπτεστε την περιοχή, σας παρακαλώ να θυμάστε ότι μια φρικτή τραγωδία εκτυλίχθηκε εκεί. Συμμορφωθείτε επιδεικνύοντας σεβασμό προς όλους όσοι υπέφεραν και θυσιάστηκαν».

Δείτε τις φωτογραφίες που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων