Αρχική > Featured > Έχεις ταλέντο στη γραφή; Κάνε την ιδέα σου σενάριο ταινίας!

Έχεις ταλέντο στη γραφή; Κάνε την ιδέα σου σενάριο ταινίας!

Το συγκεκριμένο εργαστήριο απευθύνεται σε συγγραφείς, σεναριογράφους, αλλά και σε όσα άτομα έχουν μια ιδέα που πιστεύουν ότι αξίζει να την εξελίξουν και θέλουν να την υλοποιήσουν σε σενάριο ταινίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν βασικές γνώσεις του κόσμου του σεναρίου, να γνωρίσουν τι συμβαίνει στο εξωτερικό και στην Ελλάδα πάνω στο αντικείμενο, να μάθουν βασικά βήματα πάνω στο σενάριο, αλλά και μυστικά του πώς θα μπορούσαν να εξελίξουν το υλικό που έχουν ήδη δημιουργήσει σε σενάριο και να κατανοήσουν το πώς λειτουργεί η βιομηχανία του κινηματογράφου.

Μετά το τέλος του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν βασική αλλά ουσιαστική γνώση για το πώς θα μπορούσαν να μετατρέψουν την ιδέα ή το υλικό τους σε σενάριο. Παράλληλα, θα μπορούσαν να υλοποιήσουν μια δική τους ιδέα σε σενάριο μικρού μήκους ή να ξεκινήσουν το σενάριο μεγάλου μήκους.

Τι προσφέρει το εργαστήριο

  • Θεωρητική κατάρτιση & πρακτική επεξήγηση διασκευής και σεναρίου: από την ιδέα στο στήσιμο μιας ιστορίας
  • Εκμάθηση βασικών αρχών σεναρίου και επαγγελματικών κλειδιών που μπορούν να εξελίξουν τη γραφή και τη σκέψη ενός εν δυνάμει σεναριογράφου και συγγραφέα, εν γένει
  • Γνωριμία με τον κόσμο της παραγωγής σεναρίου (τα μυστικά της παραγωγής)

Ο κύκλος του εργαστηρίου διασκευής – σεναρίου θα πραγματοποιείται Δευτέρες (ενδεικτική ημέρα) στον χώρο του Πρότυπου Ομίλου Πολιτισμού Πηγή (Κωλέττη 15, Εξάρχεια), σε ώρες που θα οριστούν από κοινού μεταξύ του εισηγητή και των συμμετεχόντων.

Η καταληκτική ημερομηνία για τις συμμετοχές είναι η 25η Φεβρουαρίου 2019. Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Το εργαστήρι αποτελείται από 16 δίωρα μαθήματα και είναι ομαδικό. Το κόστος για κάθε συμμετέχοντα ανέρχεται στα 180 ευρώ/σύνολο (16 δίωρα -ο νόμιμος ΦΠΑ δεν συμπεριλαμβάνεται), για το σύνολο των διδακτικών ωρών*.

Έκπτωση 10% σε φοιτητές και ανέργους με την επίδειξη πάσου/κάρτας ανεργίας εν ισχύ.

*Το τμήμα του εργαστηρίου θα είναι ολιγομελές, οπότε θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Μην αμελήσετε να προκρατήσετε την θέση σας μέσω e-mail στο info@iwrite.gr με θέμα «Εργαστήρι Διασκευής – Σεναρίου») ή τηλεφώνου στο 2110 12 69 00.

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ