Αρχική > Featured > Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα ασανσέρ έχουν καθρέφτες στο εσωτερικό τους;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα ασανσέρ έχουν καθρέφτες στο εσωτερικό τους;

Μήπως σε πιάνει κι εσένα αυτό το γνωστό αίσθημα κλειστοφοβίας κάθε φορά που μπαίνεις σε ασανσέρ; Συμπάσχουμε με σένα κι είμαστε εδώ για να σε κάνουμε να αισθανθείς κάπως καλύτερα!

Ήξερες ότι με την εισαγωγή ενός και μόνο καθρέφτη μέσα στο ασανσέρ, διπλασιάζεται το μέγεθος του θαλάμου μειώνοντας το αίσθημα κλειστοφοβίας που δημιουργείται δεδομένης της στενότητας του χώρου; Αυτό ακούγεται λογικό, σωστά; Όμως, υπάρχει ένας ακόμη λόγος για τον οποίο οι ανελκυστήρες διαθέτουν καθρέφτη στο εσωτερικό τους, ο οποίος δεν είναι ευρέως διαδεδομένος.

Όταν η χρήση τους έγινε απαραίτητη, οι ανελκυστήρες χρησιμοποιούνταν από όλο και περισσότερους ανθρώπους οι οποίοι όμως είχαν ένα παράπονο: ότι πάνε αρκετά αργά. Οι μηχανικοί της εποχής διαπίστωσαν ότι ουσιαστικά δεν είναι τόσο αργοί, αλλά επειδή οι άνθρωποι δεν έχουν κάτι για να απασχολούνται στη διαδρομή, δημιουργείται η αίσθηση ότι ο χρόνος δεν περνά. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που αποφασίστηκε να μπουν καθρέφτες και πράγματι τα παράπονα μειώθηκαν.

Ένας τελευταίος λόγος που ίσως έχει να κάνει και με την ασφάλεια όσων χρησιμοποιούν το ασενσέρ, είναι ότι ο καθρέφτης λειτουργεί ως ένδειξη ότι ο θάλαμος βρίσκεται όντως πίσω από την πόρτα.