Αρχική > Featured > Δύο Ρώσοι και ένας Έλληνας οι επιβαίνοντες του ελικοπτέρου που έπεσε στον Πόρο (εικόνες)

Δύο Ρώσοι και ένας Έλληνας οι επιβαίνοντες του ελικοπτέρου που έπεσε στον Πόρο (εικόνες)

Δύο Ρώσοι και ένας Έλληνας επέβαιναν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο ιδιωτικό ελικόπτερο που έπεσε στις 15:40 στη θαλάσσια περιοχή νότια της εισόδου στο λιμάνι του Πόρου.

Στο σημείο εντοπίστηκαν συντρίμμια ενώ κατα πάσα πιθανότητα, το ελικόπτερο ακούμπησε σε καλώδια και αφού έκανε μία περιστροφή έπεσε στη θάλασσα.

Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό των επιβατών του ελικοπτέρου, ενώ εκεί βρίσκεται πλωτό σκάφος του λιμενικού και ιδιώτης δύτης που πραγματοποιεί έρευνες. Στο σημείο του συμβάντος αναμένεται και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γαλατά, Κώστα Καραγιάννη, ο οποίος μίλησε στο κανάλι One, δεν υπάρχουν επιζώντες. Πληροφορίες από την περιοχή αναφέρουν ότι στο μοιραίο ελικόπτερο επέβαιναν ο χειριστής και δύο άτομα Ρωσικής καταγωγής, ενώ κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για μία γυναίκα και ένα παιδί.

Μπλακ άουτ στον Πόρο

Απόρροια της πρόσκρουσης με τα εναέρια καλώδια της ΔΕΗ που τροφοδοτούν με ρεύμα το νησί, ήταν να προκληθεί μπλακ άουτ στον Πόρο. Κατά πληροφορίες η ΔΕΗ αποφάσισε να διακόψει το ρεύμα σε όλο το νησί, καθώς τα καλώδια βρίσκονται πάνω στο οδόστρωμα.

Την ίδια ώρα αίτημα προς τον ΔΕΔΔΗΕ και τον στρατό, προκειμένου να αποσταλούν άμεσα γεννήτριες στον Πόρο, υπέβαλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Όπως έγινε γνωστό, από την πλευρά του ο ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να αποκατασταθεί η βλάβη στο νησί σήμερα.