Αρχική > Featured > Δρόμοι της Αθήνας που στολίστηκαν για πρώτη φορά – Με τα στολίδια που δεν χρησιμοποιήθηκαν

Δρόμοι της Αθήνας που στολίστηκαν για πρώτη φορά – Με τα στολίδια που δεν χρησιμοποιήθηκαν

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τόλμησε να αλλάξει τα πράγματα με το χριστουγεννιάτικο φωτισμό της πόλης, οι αντιδράσεις βέβαια που ακολούθησαν ήταν πολλές και ποικίλες. «Αθήνα δεν είναι μόνο το Σύνταγμα, η Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η Βασ. Σοφίας, η Ερμού, η Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η Βασ. Κωνσταντίνου και οι ιστορικοί δρόμοι στην καρδιά  της πρωτεύουσας» δηλώνει ο Κώστας Μπακογιάννης δίνοντας το σύνθημα για να ανάψουν τα φώτα και περιφερικά του κέντρου.
Έτσι, με τα φωτάκια και τα στολίδια που περίσσεψαν, φέτος στολίστηκαν δρόμοι, πλατείες και γειτονιές που άλλες χρονιές είχαν καθόλου ή έναν μόνο υποτυπώδη στολισμό.
Συγκεκριμένα, τα φώτα που εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες τοποθετούνταν την περίοδο των εορτών στις κεντρικές λεωφόρους μεταφέρθηκαν σε αυτές τις νέες περιοχές, αφού οι κεντρικοί δρόμοι και πλατείες άλλαξαν φωτισμό στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» που κινητοποίησε 19 φορείς και ιδρύματα.
Μητροπόλεως

Ποιες γειτονιές φωτίστηκαν

Δεκάδες είναι οι δρόμοι και οι λεωφόροι σε επτά δημοτικές κοινότητες που για πρώτη φορά φωταγωγήθηκαν για τα Χριστούγεννα. Για παράδειγμα περπατώντας ή οδηγώντας κανείς στην Αχαρνών βλέπει ψηλά στον ουρανό αυτό το κύμα αστεριών που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε ως πέρυσι στη Βασιλίσσης Σοφίας.
«Στόχος μας ήταν να φωτίσουμε και να δώσουμε άρωμα γιορτών και στις γειτονιές πέρα από το κέντρο. Τον πετύχαμε. Στολίστηκαν δεκάδες δρόμοι και πλατείες που ήταν ξεχασμένες τα Χριστούγεννα και κάθε χρόνο θα στολίζουμε ακόμη περισσότερες. Γιατί φέτος η Αθήνα είναι στολισμένη περισσότερο από ποτέ και η ατμόσφαιρα των γιορτών, της ζωής και της εμπορικής κίνησης μοιράζεται παντού» τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.
3ης Σεπτεμβρίου

Η Αχαρνών, η Αχιλλέως, η Ιπποκράτους, η Λιοσίων, η Μιχαλακοπούλου, η Αγίου Μελετίου, η Ερατοσθένους, η Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα, η Μάχης Αναλάτου στον Νέο Κόσμο, η πλατεία Κεραμεικού στο Γκάζι, η Ιερά Οδός από τις γραμμές του τρένου ως την Σπύρου Πάτση, η πλατεία Εξαρχείων,  ο πεζόδρομος της Αγίας Ζώνης στην Κυψέλη, η Χρεμωνίδου και η πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι, ο κόμβος Μεσογείων – Κατεχάκη, η πλατεία Πέτρουλα στον Κολωνό, η Αρδηττού στο Μετς, η πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα, οι πεζόδρομοι Γ. Ολυμπίου και Δράκου στο Κουκάκι, η πλατεία Καλλιγά στα Πατήσια είναι μερικά μόνο από τα δεκάδες σημεία της Αθήνας που στολίστηκαν μετά από πολλά χρόνια ή για πρώτη φορά.