Αρχική > Τι Νέα; > Δραματική έκκληση Τσιόδρα μετά την έκρηξη των κρουσμάτων: «Περισσότερο από τη γλώσσα των μέτρων, μιλάει η φωνή της συνείδησης»

Δραματική έκκληση Τσιόδρα μετά την έκρηξη των κρουσμάτων: «Περισσότερο από τη γλώσσα των μέτρων, μιλάει η φωνή της συνείδησης»

Εκτάκτως εμφανίστηκε στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο Σωτήρης Τσιόδρας, έπειτα από το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα.

«Μια ιστορική ημέρα, με ιστορικές μνήμες ανδριοσύνης απέναντι στον φασισμό. Περισσότερο από τη γλώσσα των αριθμών μιλάει η γλώσσα της καρδιάς, η φωνή της συνείδησης», ανέφερε αρχικά ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος σημειωτέον εμφανίστηκε χωρίς να έχει κρατήσει καμία σημείωση και να έχει κανένα χαρτί μπροστά του.

«Κοιτάμε να αποφύγουμε το Lockdown και να αποφύγουμε τις συνέπειες αυτού. Δεν μπορούμε να μπούμε στην προσωπική επιλογή του καθενός, καθώς αυτή θα παίξει ρόλο στο πώς θα προχωρήσει η πανδημία στην πατρίδα μας. Περισσότερο από τη γλώσσα των αριθμών, μιλάει η γλώσσα της καρδιάς, περισσότερο από τη γλώσσα των μέτρων, μιλάει η φωνή της συνείδησης. Ήρθε η ώρα που τα δικά μου λόγια δεν μετράνε τόσο, αλλά οι δικές σας επιλογές», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Συνέχισε λέγοντας ότι «το εμβόλιο θα έρθει νωρίτερα από όσο περιμένουμε, έχουμε ελπίδα ότι το εμβόλιο της Οξφόρδης και των ΗΠΑ δουλεύει και στις μεγάλες ηλικίες», σημειώνοντας ότι «δεν θα χάσουμε την ελπίδα μας. Εμείς ως επιστήμονες είμαστε εδώ, προσπαθούμε να προχωρήσουμε προς τα μπρος με τους λιγότερους περιορισμούς».

«Η μάσκα είναι η μοναδική μας επιλογή», τόνισε, υπογραμμίζοντας: «Δεν ήρθα να μιλήσω για φόβο, ήρθα να μιλήσω για την ελευθερία που επιβάλλει ο εαυτός μας στον εαυτό μας, και όταν εσύ επιβάλλεις στον εαυτό σου μια συμπεριφορά είναι και πιο εύκολο να την τηρήσεις».

«Από όλους μας, ακόμα κι από μένα που μου έτυχε, απαιτείται μια παραπάνω θυσία», κατέληξε.