Αρχική > Τι Νέα; > Δραματική έκκληση από γιατρό του Παπανικολάου: Σε 14 ώρες σχεδόν γέμισε η ΜΕΘ!

Δραματική έκκληση από γιατρό του Παπανικολάου: Σε 14 ώρες σχεδόν γέμισε η ΜΕΘ!

Mε ανάρτησή που σοκάρει ο γιατρός του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη περιγράφει τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία λόγω του κορωνοϊού. Όπως αναφέρει, χθες κατά την εφημερία του νοσοκομείου, σε περίπου 14 ώρες, σχεδόν γέμισε η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας!

«Χθες η Β ΜΕΘ τέθηκε εκ νέου (2η φορά) στη μάχη έναντι στον covid-19. Πόσος χρόνος νομίζετε χρειάστηκε για να γεμίσει σχεδόν? Να σας πω εγώ: 14 ώρες‼️», γράφει ο γιατρός Ελευθέριος Σιώμος.

Όπως λέει στην ανάρτησή του: «Δεχόμενη τεράστια πίεση τόσο από τη γενική εφημερία του ΓΝ «Γ.Παπανικολάου», όσο και από νοσοκομεία γειτονικών νομών. Αν δεν πιστεύετε στη σοβαρότητα της κατάστασης, καλό είναι να συνηθίσετε στο άκουσμα της λέξης «ψεκασμένοι» (ω ναι). Δεν υπάρχει άλλη αλήθεια, ο covid-19 υπάρχει και οι ηλικίες που νοσούν σοβαρά είναι αρκετά πιο χαμηλές, ίσως επειδή η διασπορά του στο γενικό πληθυσμό είναι τεράστια. Η χτεσινή μάχη κερδήθηκε με πολύ κόπο (μπράβο στους συναδέλφους), ο πόλεμος όμως μαίνεται με πολλές πολλές μάχες να ναι μπροστά μας. Εμείς, πρώτα ο Θεός, θα μαχόμαστε, εσείς? Θα κάνετε αυτές τις μάχες να έχουν αντίκρυσμα? Θα πιστέψετε επιτέλους για να τηρήσετε τα μέτρα?».