Το καθιερωμένο πλέον Social Ballroom Festival που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επιστρέφει και φέτος! Ελάτε να γιορτάσουμε την πανσέληνο στην καρδιά του καλοκαιριού, με ένα τριήμερο φεστιβάλ ατελείωτου χορού, όπου μικροί και μεγάλοι, αρχάριοι και προχωρημένοι χορευτές ή μη, συγχρονίζουν τα βήματά τους σε ρυθμούς tango, salsa και swing!

Tango: Tango Factory & Athens Tango Ensemble

Το Φεστιβάλ ξεκινά με Tango. Το Tango Factory με τον Luis Mestre, χορευτή, χορογράφο και δάσκαλο τάνγκο από το Buenos Aires και τη ντάμα του, Μαρία Καββαδία, έρχεται στο ΚΠΙΣΝ για να διδάξει τα πρώτα βήματα του πιo ρομαντικού χορού σε ένα ανοιχτό μάθημα υπό το φως του γεμάτου φεγγαριού! Ακολουθεί ανοιχτή milonga (χορός για όλους) με τη συνοδεία της ζωντανής πενταμελούς ορχήστρας Athens Tango Ensemble, που ερμηνεύει μουσικά αριστουργήματα από τη χρυσή εποχή του Αργεντίνικου Τάνγκο (1935-1955), συνθέσεις του Astor Piazzolla, καθώς και σημαντικών Ελλήνων δημιουργών της εποχής του μεσοπολέμου, όπως οι Σουγιούλ, Γιαννίδης και Αττίκ.

Παρασκευή 27/7
Ώρες: 20.30 μάθημα, 21.30 πάρτι
Eλεύθερη είσοδος


Swing: Athens Lindy Hop & Τhe Ηazelnuts

Το τελευταίο Σαββατόβραδο του Ιουλίου, οι ρυθμοί αλλάζουν και είναι ώρα για Swing. Οι Athens Lindy Hop θα δώσουν ένα ανοιχτό μάθημα στην Αγορά και μετά τη σκυτάλη παίρνει το φωνητικό τρίο Τhe Ηazelnuts, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ για να ξεσηκώσει χορευτές και μη σε ένα υπέροχο πάρτι. Οι Τhe Ηazelnuts ή Hazelnut Sisters εδώ και τέσσερα χρόνια συνθέτουν και τραγουδούν την πρωτότυπη μουσική τους, αποτελώντας σπάνιο μουσικό φαινόμενο στην ισραηλινή μουσική σκηνή. Στις πολυάριθμες συναυλίες τους σε Ισραήλ, Γαλλία, ΗΠΑ, Καναδά, Κένυα, Σερβία και Τσεχία, σε Jazz Φεστιβάλ ανά τον κόσμο και σε συνεργασίες με ονόματα, όπως Shlomo Gronich, Yoni Rechter, Shlomi Shaban, Marsh Dondurma, Revolution Orchestra και Μanhattan Transfer, ταξιδεύουν το κοινό πίσω στο χρόνο, στην αρχή της Jazz εποχής, αναμειγνύοντας vintage ακούσματα με τις πρωτότυπες συνθέσεις τους.

Σάββατο 28/7
Ώρες: 20.30 μάθημα, 21.30 πάρτι
Ελεύθερη είσοδος

Salsa: Salsa Sinners & Hierbabuena

To Φεστιβάλ κλείνει με λάτιν και Salsa. Η Κυριακή ξεκινά με ένα ανοιχτό μάθημα από τον Kiki και τους Salsa Sinners που υπόσχονται να παρασύρουν τα βήματά μας στους ρυθμούς τους υπό τη μουσική του DJ Nicos-K, προετοιμάζοντάς μας για το ξέφρενο πάρτι που θα ακολουθήσει, με αυθεντικά κουβανέζικα ακούσματα από τους Ηierbabuena!

Κυριακή 29/7
Ώρες: 20.30 μάθημα, 21.30 πάρτι

από Μαρία Ιωαννάτου