Η κολλητή μου αγόρασε κάποια αρώματα από μια σελίδα στο facebook, η οποία αναγράφει ότι δημιουργήθηκε στις 20/10/19. Όταν παρέλαβε την παραγγελία της, ήταν λάθος, οπότε μίλησε μαζί τους και της είπαν ότι θα κάνουν αλλαγή μόλις έρθει η νέα παραλαβή. Όταν ρώτησε για το χρονικό περιθώριο που την πίεζε, η απάντηση ήταν ότι θα δείξει.
Κατανοείτε ότι φρίκαρε οπότε έγραψε ένα κείμενο λέγοντας πως θα δημοσιοποιήσει τη συνομιλία γιατί κοροϊδεύουν τον κόσμο κλπ. (αυτό αφού δύο ημέρες δεν απαντούσαν στο κινητό τηλέφωνο ούτε στο messenger). Της απάντησαν και της είπαν να μην τους απειλεί γιατί θα κινηθούν νομικά. Σήμερα κάλεσε στο συνήγορο του καταναλωτή και της είπαν ότι λόγω έλλειψης φυσικής υπόστασης δεν μπορούν να κάνουν κάτι και να απευθυνθεί στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Η απορία μου είναι αν μπορούν να της κάνουν κάτι νομικά. Θεωρώ πως απλά το είπαν για να την εκφοβίσουν, διότι ούτε απόδειξη, ούτε παραστατικό υπάρχει στο δέμα της. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Η απάντηση από το δικηγορικό γραφείο Κατερίνα Σιώτου & συνεργάτες
Δεν υπάρχει τρόπος προστασίας παρά μόνο η δικαστική οδός η οποία δεν ενδείκνυται από άποψη δαπανών, δεδομένης της μικρής αξίας του εμπορεύματος. Στο θεέα της νομικής επίθεσης από τη μεριά των πωλητών, θεωρείται απίθανο να γίνει διότι δεν υπάρχει αδίκημα από την πλευρά της αγοράστριας ούτε σχετικές αποδείξεις για το τυχόν αδίκημα.
Διεύθυνση: Πατησίων 122, 11257, Αθήνα
Τηλ.: (+30) 210 8220121 & (+30) 210 8220154
Fax: (+30) 210 8220867
Google News