Αναρωτιέστε τι θα κάνετε για να γίνουν οι Κυριακές σας πιο ξεχωριστές; Φυσικά θα πάτε για brunch! Ναι, το πλούσιο αυτό πρωινό ή δεκατιανό ήρθε από την Αμερική και μας ξετρέλανε!

Ψάξαμε, δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε, λοιπόν, πού θα πάτε για το πιο απολαυστικό brunch που έχετε ποτέ φάει.


Από την καρδιά της Κηφισιάς μέχρι τον Πειραιά και από εκεί στη Ραφήνα και τη Βούλα, χωρίς να αφήνουμε το κέντρο της Αθήνας παραπονεμένο φυσικά, αυτά είναι τα καλύτερα “brunchαδικα” της πόλης. Different Beast, Family, Penny Lane, The View Club, Harvest, Moby και La Suite Lounge. Απολαύστε…

 

Different Βeast: Αλλιώτικο αλλά αυθεντικό, στην καρδιά της Κηφισιάς

Πήγαμε στο Different Βeast τη πιο κατάλληλη στιγμή μίας και ο Άλεξ, μας είπε ότι μόλις έκλεισαν τον πρώτο χρόνο λειτουργίας και διανύουν την πρώτη βδομάδα του δεύτερου χρόνου και από ότι φαίνεται είναι εδώ για να μείνουν!
Όλα ξεκίνησαν όταν το ζευγάρι, ο Άλεξ, Λονδρέζος, και η Εβίτα, Κηφισιώτισσα, πήραν την απόφαση να φύγουν από το Λονδίνο όπου ζούσαν μέχρι τότε και να έρθουν στην Κηφισιά για να δημιουργήσουν ένα μέρος το οποίο θα είναι άνετο και χαλαρό και όπου θα μπορείς να πάρεις την καλύτερη ποιότητα σε φαγητό και καφέ και όχι μία κλασική καφετέρια.

 

Αυτό που ήθελαν να πετύχουν, είναι να φέρουν ένα Λονδρέζικο και Νεοϋορκέζικο αέρα στην περιοχή και το πέτυχαν μιας και η διακόσμηση θυμίζει μικρή καφετέρια στα προάστια της Αγγλίας μόνο που το λούζει το φως του ήλιου που ποτέ δεν λείπει από την Ελλάδα.

 

Έτσι αφήσανε ο Άλεξ την δουλειά του στην τράπεζα και η Εβίτα τη δικηγορία, ήρθαν στην Κηφισιά και άνοιξαν το Different beast. Κάνουν αυτό που αγαπάνε, μαγειρεύουν και προσφέρουν στον κόσμο τις γεύσεις τους, που θα σας εκπλήξουν γιατί οι παραλλαγές αυτού που ονομάζεται τυπικό Brunch έχουν γίνει με πολύ προσοχή και γούστο που θα γαργαλήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Η αρχή όλης της ιδέας ήταν να φέρουν μία εντελώς φρέσκια προσέγγιση στο English Breakfast αλλά και το μεσημεριανό γεύμα. Δίνουν πολύ μεγάλη προσοχή στα υλικά τα οποία είναι όλα φρέσκα και αγορασμένα από μικροπαραγωγούς των οποίων η προτεραιότητα είναι η ποιότητα. Ό,τι μπορούν να φτιάξουν μόνοι τους το φτιάχνουν, μας εξηγεί ο Άλεξ γιατί τα υλικά είναι ένα πολύ βασικό κομμάτι της διαδικασίας. Έτσι και αλλιώς αυτό που τους ευχαριστεί δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα, το πιάτο στο τραπέζι, αλλά και όλη η διαδικασία της προετοιμασίας του. Αυτό φαίνεται άλλωστε όταν δοκιμάζεις τα πιάτα τους.

 

Κι αν αναρωτιέστε, πού το συγκεκριμένο μαγαζί “συναντιέται” με το όνομά του, εμείς θα σας πούμε ότι στο Different Βeast είναι το μενού που είναι διαφορετικό. Έχουν λίγα πράγματα στο μενού που θυμίζουν το τυπικό brunch αλλά έχουν κάνει τα πάντα με ένα μικρό τουίστ όπως για παράδειγμα τα ποσέ αυγά με σος ολαντέζ τα οποία τα βάζουν σε τόστ αλλά όχι τοστ με κλασσικό τετράγωνο ψωμάκι. Ένα τοστ με ποιοτικό ψωμί, διαφορετικά τυριά που παίρνει 20 λεπτά να ετοιμαστεί αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει..

 

Η δύναμη όμως βρίσκεται στο γεγονός ότι ακούει στις ανάγκες της νέας εποχής, δηλαδή έχουν την φιλοσοφία να μην πετάνε το φαγητό, όσο λιγότερο είναι το περίσσευμα τόσο το καλύτερο, χωρίς όμως αυτό να επηρεάζει την ταυτότητα του μαγαζιού, αφού όσοι το επιλέγουν ξέρουν ότι αν έχει τελειώσει ένα πιάτο από το menu, είναι το πιο μικρό πταίσμα κάπου που σίγουρα θα βρουν κάτι τόσο σπάνιο… Σπιτικό φαγητό, νέες γεύσεις και το πιο σημαντικό φτιαγμένο με αγάπη!

Όταν επισκεφθείτε το Different Beast μη ξεχάσετε να δοκιμάσετε το κέικ σοκολάτας με whipped cream και παντζάρι! Δε γινόταν να μη δοκιμάσουμε αυτό το κέικ μιας και ήταν το πρώτο στις προτιμήσεις των παιδιών παρ’ όλο που έχει παντζάρι..

Different Beast
Κασσαβέτη 19, Κηφισιά
Τηλ. 21 6700 4556

Φωτογραφία: Vivi Prev

από makrygianni