Αρχική > Celebrities > Διάσημος μουσικός έπαθε καρκίνο από τις μεταλλικές πένες κιθάρας που έβαζε στο στόμα του

Διάσημος μουσικός έπαθε καρκίνο από τις μεταλλικές πένες κιθάρας που έβαζε στο στόμα του

Μάχη με τον καρκίνο δίνει στα σιωπηλά εδώ και χρόνια ο διάσημος κιθαρίστας της ροκ Έντι Βαν Χάλεν (Eddie Van Hallen) και μουσικός του διάσημου συγκροτήματος «Van Hallen»

Ο Έντι Βαν Χάλεν διαγνώστηκε με καρκίνο στο φάρυγγα πριν 20 χρόνια και το 2000 υπεβλήθη σε επέμβαση, κατά την οποία του αφαιρέθηκε το 1/3 της γλώσσας του. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο καρκίνος πιθανότατα προκλήθηκε από την μεταλλική πένα με την οποία έπαιζε την κιθάρα του, την οποία πολύ συχνά έβαζε στο στόμα του. Σημειώστε ωστόσο πως ο 64χρονος ρόκερ υπήρξε δεινός καπνιστής για πολλά χρόνια.  

Σε συνέντευξη που είχε δώσει στο Billboard το 2015 o Έντι εξηγούσε: «Χρησιμοποιούσα μεταλλικές πένες, που είναι από χαλκό και ορείχαλκο τις οποίες πάντα κρατούσα στα χείλη μου ακριβώς στο σημείο όπου έπαθα καρκίνο στη γλώσσα. Επιπλέον, κυριολεκτικά ζω μέσα σε στούντιο ηχογράφησης που είναι γεμάτο ηλεκτρομαγνητική ενέργεια. Οπότε και αυτή είναι μια θεωρία. Δηλαδή, ήμουν καπνιστής και έπαιρνα ναρκωτικά, αλλά παράλληλα τα πνευμόνια μου είναι πεντακάθαρα. Αυτή είναι μια δική μου θεωρία, αλλά οι γιατροί λένε ότι είναι πιθανόν».

Το 2012 ο Έντι Βαν Χάλεν ψηφίστηκε Νο 1 κιθαρίστας από το εξειδικευμένο περιοδικό Guitar World σε ψηφοφορία για τους 100 κορυφαίους κιθαρίστες του κόσμου.