Αρχική > Τι Νέα; > Διακινητές συνελήφθησαν στην Ιταλία για εμπόριο οργάνων. Τι αποκάλυψε ένας εξ’ αυτών!

Διακινητές συνελήφθησαν στην Ιταλία για εμπόριο οργάνων. Τι αποκάλυψε ένας εξ’ αυτών!

εμπόριο_οργάνων

Τουλάχιστον 38 άτομα  συνελήφθησαν στην Ιταλία, καθώς  πιστεύεται ότι ανήκουν σε ένα διεθνές δίκτυο διακίνησης και εμπορίας ανθρώπινων οργάνων. Σύμφωνα με την La Repubblica, οι διακινητές πουλούσαν τα όργανα προσφύγων και μεταναστών που δεν είχαν καταφέρει να επιβιώσουν στο ταξίδι τους προς την Ιταλία ή εκείνων που δεν είχαν τα χρήματα να πληρώσουν για να συνεχίσουν το ταξίδι τους!

Όπως ομολόγησε ένας από αυτούς, ο οποίος συνελήφθηκε αυτή την χρονιά, ο Νουρεντίν Βεχαραμπί Άτα, οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνταν ήταν αποτρόπαιες, ενώ οι τιμές έφταναν μέχρι και τα 15.000 δολάρια! Ο ίδιος ομολόγησε επειδή οι θάνατοι πλέον ήταν πάρα πολλοί και έγινε ο πρώτος αλλοδαπός, ο οποίος έχει τεθεί υπό προστασία μαρτύρων στην Ιταλία.′

Πολλοί μετανάστες κάνουν το ταξίδι στην Ιταλία από τη θάλασσα, σύμφωνα με την La Repubblica. Εκείνοι με περισσότερα μετρητά αποφεύγουν να θέσουν τις ζωές τους σε κίνδυνο μέσα σε άθλιες βάρκες, αγοράζοντας πλαστά πιστοποιητικά γάμου για  10.000 ή δολάρια. Μόλις φτάσουν στην Ιταλία, οι νεοαφιχθέντες μετανάστες δέχονται τηλεφωνικές κλήσεις από τα μέλη της οικογένειάς τους, που τους στέλνουν επιπλέον χρήματα, έτσι ώστε να μπορούν να συνεχίσουν ως τους τελικούς προορισμούς τους.