Έναν πολύ ξεχωριστικό και τζέντλεμαν καλεσμένο είχε χτες η Ελένη Μενεγάκη. Γι’ αυτό και η Ελένη Μενεγάκη ήταν ιδιαίτερα χαρούμενη και θερμή κατά την υποδοχή του καλεσμένου της. Όταν εμφανίστηκε ο καλεσμένος της τον καλωσόρισε μιλώντας του στον ενικό, για να ακούσει εκείνον να της λέει: «Στον πληθυντικό παρακαλώ»!

«Μα, τι λέτε τώρα; Αλίμονο!», ανταπάντησε η Ελένη στον Χρήστο Ζαμπούνη.

Ο δημοσιογράφος και εκδότης Χρήστος Ζαμπούνης, ως ευγενής που είναι, φρόντισε να λύσει κάθε απορία του τηλεοπτικού κοινού, εξήγησε γιατί επιλέγει τον πληθυντικό: «Υπάρχει ενικός ευγενείας και πληθυντικός αγενείας. Υπάρχει η απόσταση και υπάρχει και η μη απόσταση. Ο πληθυντικός ο δικός μας είναι πληθυντικός σεβασμού, όχι αποστάσεως. Στην τηλεόραση όταν μιλούν οι άνθρωποι στον ενικό, δημιουργούν ένα αίσθημα αποκλεισμού στους τηλεθεατές. Σαν κανόνας πιστεύω ότι οι άνθρωποι όταν δίνουν συνεντεύξεις θα πρέπει να έχουν αυτή τη μίνιμουμ απόσταση».

«Εγώ πάλι, μου αρέσει να δίνω την επιλογή στον καλεσμένο μου, με ποιον τρόπο θέλει να έρθουμε κοντά και να συζητήσουμε. Οι 9 στους 10 δεν θέλουν τον πληθυντικό», σχολίασε η Ελένη Μενεγάκη.


«Δικαίωμά τους», απάντησε ο Χρήστος Ζαμπούνης, ακούγοντας την παρουσιάστρια να συμπληρώνει: «Ακριβώς όπως και δικό σας!».

Δείτε το βίντεο με όσα εκτυλίχθηκαν στο πλατό της εκπομπής:

από Σοφία Κωστάρα