Αρχική > Featured > Δείτε την πρώτη δορυφορική εικόνα από τη φωτιά στην Εύβοια μέσω της υπηρεσίας «Κοπέρνικος»

Δείτε την πρώτη δορυφορική εικόνα από τη φωτιά στην Εύβοια μέσω της υπηρεσίας «Κοπέρνικος»

Οι τρομακτικές διαστάσεις που πήρε η πυρκαγιά στην κεντρική Εύβοια καταγράφηκαν από την ευρωπαϊκή υπηρεσία «Κοπέρνικος». Αποτυπώνεται ξεκάθαρα η μεγάλη ένταση με την οποία οι φλόγες έκαιγαν την περιοχή, αλλά και το παχύ σύννεφο καπνού που σχηματίστηκε.

Η φωτογραφία ελήφθη πριν από την επέκταση της φωτιάς, η περίμετρος της οποίας ξεπέρασε τα 11,5 χιλιόμετρα αργά το απόγευμα της Τρίτης.

Δείτε τη φωτογραφία:

Τι είναι η υπηρεσία «Κοπέρνικος»

Οι προγνώσεις της ποιότητας του αέρα παρέχονται από την υπηρεσία για την παρακολούθηση της ατμόσφαιρας του Κοπέρνικου (CAMS). Ως τμήμα του εμβληματικού για την Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματος του Κοπέρνικου, η CAMS παρέχει στοιχεία για την ποιότητα του αέρα και τη σύνθεση της ατμόσφαιρας, εντός και εκτός Ευρώπης, βάσει δορυφορικών μετρήσεων και συμβατικών παρατηρήσεων της Γης, σε συνδυασμό με μοντέλα πρόγνωσης. Οι πληροφορίες και τα δεδομένα προσφέρονται ελεύθερα και χωρίς χρέωση, με στόχο την υποστήριξη προς τους πολιτικούς φορείς, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες, μέσω βελτιωμένης πληροφόρησης για την ατμόσφαιρα και το περιβάλλον.