Αρχική > Διατροφή > Δείτε πώς δεν θα ξαναβάλετε τα "χαμένα" σας κιλά!

Δείτε πώς δεν θα ξαναβάλετε τα "χαμένα" σας κιλά!

Weight-Loss-Tips-for-WomenΑποτελεί σύνηθες φαινόμενο άτομα τα οποία ακολούθησαν μια προσεγμένη διατροφή/ δίαιτα και έχασαν τα περιττά κιλά να τα ξαναπαίρνουν μετά το πέρας της. Αν δεν θέλετε να ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, υπάρχουν τρόποι για να μπορέσετε να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος μακροπρόθεσμα και να αποφύγετε τα χειρότερα.

Μία έρευνα έρχεται να αποκαλύψει ένα μυστικό για όσους θέλουν να κάνουν δίαιτα και να μην ξαναπάρουν τα χαμένα κιλά. Δυστυχώς είναι γνωστό σε όλους και το επιβεβαιώνει και η έρευνα ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν χάσει κιλά, κάποια στιγμή τα ξαναπαίρνουν ή εμπλέκονται σε έναν αέναο κύκλο απώλειας και ανάκτησης βάρους. Ωστόσο αυτό που είναι πολύ ενδιαφέρον είναι πως σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης όσα περισσότερα κιλά χάσει κανείς στην αρχή, τόσο λιγότερο κινδυνεύει να «κυλήσει» ξανά στην παχυσαρκία!

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα ιστορικά περίπου 177.800 παχύσαρκων ατόμων και όπως φάνηκε όσοι είχαν κατορθώσει εξ αρχής να χάσουν το μεγαλύτερο βάρος, ήταν τελικά αυτοί που ήταν πιθανότερο να συνεχίσουν να αδυνατίζουν σε βάθος χρόνου. Σε διάστημα δύο ετών, από όσους είχαν χάσει αρχικά τα περισσότερα κιλά, μόνο το 19% πήραν ξανά πάνω από τα μισά χαμένα κιλά τους, ενώ από όσους είχαν χάσει τα λιγότερα κιλά στην αρχή, ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό (το 40%) ξαναπήραν πάνω από τα μισά χαμένα κιλά τους. Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Τζοάνα Χουάνγκ της φαρμακευτικής εταιρείας Novo Nordisk Inc, έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας στη Βοστώνη.