Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, χιλιάδες σεφ και εστιατόρια σε όλο τον κόσμο θα σερβίρουν δείπνα «αλά γαλλικά» στους πελάτες τους για να γιορτάσουν τη γαλλική γαστρονομία, αποδίδοντας φόρο τιμής σε μια ζωντανή, ανοικτή και καινοτόμο κουζίνα, πιστή στις αξίες της: μοιρασιά, τέρψη, σεβασμός στην καλή διατροφή και τον πλανήτη.Μια μοναδική ευκαιρία γνωριμίας και απόλαυσης των γεύσεων της Γαλλίας!

Πάνω από 3.000 εστιατόρια σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν φέτος σε αυτή τη γαλλική γιορτή της γαστρονομίας εκ των οποίων 114 στην Ελλάδα σε 34 ελληνικές πόλεις!

Μια πρωτοβουλία που διοργανώνεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά από το γαλλικό Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων και τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο σεφ Alain Ducasse, με στόχο να γιορτάσουμε όλοι μαζί την ίδια μέρα τη γαλλική κουζίνα, τις παραδόσεις και τις αξίες της κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης παγκόσμιας γαστρονομικής βραδιάς.

Η μεγάλη επιτυχία του θεσμού από το 2015


Από την πρώτη διοργάνωση το 2015, ο ενθουσιασμός για το μεγαλύτερο γαλλικό δείπνο αυξάνεται συνεχώς. Από τους περίπου δεκαπέντε εστιάτορες του 2015, ο αριθμός των συμμετεχόντων ανέβηκε στους 22 το 2016 και στους 65 το 2017. Πέρυσι συμμετείχαν 83 εστιάτορες σε ολόκληρη την Ελλάδα, προσφέροντας πλούσια γκάμα επιλογών, παντρεύοντας τη γαλλική γαστρονομία με τα τοπικά προϊόντα και την αγάπη για τη μαγειρική συνολικότερα.

Το 2019 τα εστιατόρια είναι περισσότερα από 100

Φέτος, η θεματική είναι η αειφόρος ανάπτυξη μέσω της υπεύθυνης γαστρονομίας και της κινητοποίησης των σεφ για την προστασία του πλανήτη.

Το Goût de France – Good France επέλεξε να υποστηρίξει, για την 5η αυτή διοργάνωση, το Ίδρυμα «No More Plastic» που εκπροσωπείται από την Alexandra Cousteau. Στις 22 Μαρτίου, στο Παρίσι, θα λάβει χώρα το στρογγυλό τραπέζι «Good Impact», με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος και των πόρων, παρουσία σεφ, επιστημόνων, επιχειρηματιών κ.λπ.

Το φεστιβάλ Goût de France – Good France

Το φεστιβάλ γαστρονομίας στη Γαλλία θα διεξαχθεί επί 4 ημέρες, 21 με 24 Μαρτίου 2019. Χιλιάδες εκδηλώσεις προς ανακάλυψη της ποικιλίας της γαλλικής γαστρονομίας: Ζήστε και μοιραστείτε τη γευστική αυτή εμπειρία στο σύνολο της γαλλικής επικράτειας.

Δείτε εδώ τον κατάλογο με τα μενού των εστιατορίων που συμμετέχουν στην Ελλάδα

από Μαρία Ιωαννάτου