Τι σχέση μπορεί να έχει το… Παζλ με τη ζωή και την πορεία μας;

Το παιχνίδι της ύπαρξης, που ο καθένας μας καλείται να παίξει, μοιάζει με παζλ. Πόσο εύκολο είναι να βάλουμε στη σειρά όλα τα κομμάτια του; Τι συμβαίνει όταν πολλά από αυτά μας φαίνονται ασύνδετα μεταξύ τους; Πώς θα βρούμε έναν τρόπο να τα ενώσουμε και να απαλλαγούμε από αδιέξοδους προβληματισμούς και αναπάντητα ερωτήματα;

Στο βιβλίο της «Το Παζλ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Key Books, η ψυχολόγος Έφη Ανδρεουλάκου, επιστρατεύει τις γνώσεις και την εικοσιπενταετή εμπειρία της και μας βοηθά να ενώσουμε τα κομμάτια του προσωπικού μας παζλ. Μας δίνει τα εργαλεία για να μάθουμε ν’ απολαμβάνουμε τη ζωή, παρ’ όλες τις δοκιμασίες και τα εμπόδια στην υγεία, τα οικονομικά και στις σχέσεις και- το κυριότερο-ν’ ανακαλύπτουμε το φως που υπάρχει μέσα μας.

Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος: To Παζλ

Συγγραφέας: Έφη Ανδρεουλάκου

Εκδόσεις: Key Books

Κατηγορία: Ψυχολογία

Σελίδες: 312

Μαθαίνοντας να αγαπάμε τα… κομμάτια μας

Με ιδιαίτερη ευαισθησία και αγάπη προς τον άνθρωπο, η ψυχολόγος Έφη Ανδρεουλάκου, μάς δίνει τα εργαλεία προκειμένου να δούμε με καθαρή ματιά το παζλ της ζωής μας. Μέσα από τις σελίδες του Παζλ, ενισχύεται η ικανότητά μας για αυτοπαρατήρηση, ενθαρρύνεται η ανάληψη της ευθύνης του εαυτού μας και ενδυναμώνεται η θέλησή μας να εξελίξουμε τον ψυχισμό μας. Με τον τρόπο αυτό, δημιουργούμε αντίδοτα για κάθε μορφή αντιξοότητας και σαν καλοί καπετάνιοι πλοηγούμαστε με ασφάλεια και αγνή, δημιουργική περιέργεια στο ταξίδι της ζωής.

%cf%84%ce%b9-%cf%83%cf%87%ce%ad%cf%83%ce%b7-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af-%ce%bd%ce%b1-%ce%ad%cf%87%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%b6%ce%bb-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7-%ce%b60

Όπως σημειώνει και η κυρία Ανδρεουλάκου:

«Από κάποια στιγμή και μετά, μου έγινε πολύ ξεκάθαρη η διαδρομή, πώς από εξαρτημένος άνθρωπος, γίνεσαι Δημιουργός- η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Θέλησα αυτή την κατανόηση, να την αφήσω καταγεγραμμένη για τη γενιά μου και για όποιον άνθρωπο έχει το κίνητρο-τη θέληση να συνθέσει το προσωπικό του παζλ. Για όποιον επιθυμεί να γίνει “ο καλός ο καπετάνιος” της ζωής του, να αποκτήσει αντοχές για τα δύσκολα και να απολαμβάνει τα ευχάριστα, όταν οι συνθήκες ευνοούν. Για αυτόν που επιμένει να κρατά το εσωτερικό του κέντρο, τις αξίες, τα συναισθήματα, τις ποιότητες εαυτού που έχει επιλέξει, ανεξάρτητα από τις συνθήκες γύρω του».

«Το Παζλ» δεν είναι ένας οδηγός προσωπικής ανάπτυξης που ζητά από τον αναγνώστη να τον ακολουθεί πιστά. Είναι ένας καθρέπτης που μας δείχνει όχι το ποιοι είμαστε, αλλά το ποιοι μπορούμε να γίνουμε. Και, ως καθρέπτης, λέει την αλήθεια.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

%cf%84%ce%b9-%cf%83%cf%87%ce%ad%cf%83%ce%b7-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af-%ce%bd%ce%b1-%ce%ad%cf%87%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%b6%ce%bb-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7-%ce%b62

Η Έφη Ανδρεουλάκου είναι κάτοχος των πτυχίων «Πρόγραμμα Ψυχολογίας» και «Φιλοσοφία-Παιδαγωγική-Ψυχολογία, κατεύθυνση Ψυχολογία» της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Η ψυχοθεραπευτική της εκπαίδευση είναι η συστημική-οικογενειακή θεραπεία, που ολοκλήρωσε στη «Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας» του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής.

Είκοσι πέντε χρόνια τώρα εργάζεται με παιδιά, εφήβους, ενήλικες και ζευγάρια. Αντιλαμβάνεται το άτομο σε σχέση με το οικογενειακό περιβάλλον από το οποίο προέρχεται και από αυτό στο οποίο ζει. Παράλληλα, επικεντρώνεται στην επιτυχή δράση του ανθρώπου στο παρόν.

Είναι μητέρα ενός παιδιού και ζει στην Αθήνα. Το Παζλ γράφτηκε ως επιθυμία της να μεταδώσει μέρος της εμπειρίας της στους ανθρώπους που επιθυμούν την εξέλιξη του εαυτού τους και την προσωπική ισορροπία τους. Οραματίζεται έναν κόσμο με περισσότερη αγάπη του ανθρώπου προς τον άνθρωπο.

Διαβάστε επίσης

«Γλυκιά πενικιλίνη»: 14 ιστορίες «γειτονεύουν» στο γεμάτο νοσταλγία βιβλίο της Μαρίνας Παπαγεωργίου

Τα τρία βιβλία που πρέπει να πάρεις μαζί σου στις καλοκαιρινές διακοπές

«Το μαύρο φόρεμα του κόρακα»: Τα εφτά διηγήματα της συλλογής του Θοδωρή Γκόνη διαβάζονται με μια ανάσα

Σχετικά Άρθρα
Η Ακαδημία πριν από τον Πλάτωνα: Συμβολή στη μελέτη της Πρώιμης Αθήνας
Η Ακαδημία πριν από τον Πλάτωνα: Συμβολή στη μελέτη της Πρώιμης Αθήνας
«Έχω likes, άρα υπάρχω»: Ένα βιβλίο γεμάτο με διηγήσεις
«Έχω likes, άρα υπάρχω»: Ένα βιβλίο γεμάτο με διηγήσεις
Γίνεται δύο άνθρωποι να είναι αντίπαλοι όταν παίζουν στην ίδια ομάδα;
Γίνεται δύο άνθρωποι να είναι αντίπαλοι όταν παίζουν στην ίδια ομάδα;
Βασίλης Καρράς: Από τα πέτρινα χρόνια και τη φτώχεια μέχρι την καταξίωση
Βασίλης Καρράς: Από τα πέτρινα χρόνια και τη φτώχεια μέχρι την καταξίωση
«Μονόκερως»: Ένα φιλοσοφικό παραμύθι για όσα έχουμε και δεν βλέπουμε
«Μονόκερως»: Ένα φιλοσοφικό παραμύθι για όσα έχουμε και δεν βλέπουμε
Κωνσταντίνος Παππάς: «Θανάσης Βέγγος: Οκτώ ταινίες - Εξήντα χρόνια ιστορίας»
Κωνσταντίνος Παππάς: «Θανάσης Βέγγος: Οκτώ ταινίες – Εξήντα χρόνια ιστορίας»

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του