Το βιβλίο της εβδομάδας

Τα τρία βιβλία που πρέπει να πάρεις μαζί σου στις καλοκαιρινές διακοπές

Σιγά, σιγά κι ενώ προχωράμε προς την καρδιά του καλοκαιριού, πλησιάζουν και οι διακοπές μας. Και από τη βαλίτσα Μας δεν θα λείπουν λείπουν ένα, δύο ή και περισσότερα βιβλία που θα μας συντροφεύσουν στις στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης.

Άλλωστε, υπάρχει καλύτερη στιγμή από εκείνη που είσαι στην παραλία και διαβάζεις το αγαπημένο σου βιβλίο; Αν ψάχνεις τα βιβλία που θα πάρεις μαζί σου στις διακοπές, σου έχουμε παρακάτω τρεις προτάσεις από τις εκδόσεις Αγγελάκη που θα σε χαλαρώσουν και θα σε ταξιδέψουν νοερά.

Αυτό που συνεχώς ξεχνάς – Σωτήρης Καρύδης

Είναι δυνατόν να μην έχεις αντιληφθεί αυτό το «κάτι» που θα έπρεπε να είναι η βασική ενθύμηση στην καθημερινή σου ζωή; Υπάρχει πιθανότητα η υπενθύμιση αυτού του «κάτι» να εμπλουτίσει τη ζωή σου με τρόπους που δεν είχες αντιληφθεί μέχρι τώρα; Θα μπορούσε το «κουκούλωμα» αυτού που θα έπρεπε να θυμάσαι να αποτελεί κοινό χαρακτηριστικό της πλειονότητας των ανθρώπων γύρω σου; Πώς σχεδόν σύσσωμη η πανανθρώπινη κοινότητα υποπίπτει σε ένα τέτοιο «σφάλμα αρχάριου»;

Στις σελίδες του βιβλίου που κρατάς στα χέρια σου θα εξετάσουμε με όχημα τις λέξεις -μέσα από ένα σύντομο αλλά με κλειστές στροφές και απότομες κλίσεις ταξίδι στα ύψη αλλά και τα έγκατα της ανθρώπινης ψυχής- αυτό ακριβώς το σφάλμα, όπως επίσης τις πιθανότητες και τους τρόπους που έχεις στη διάθεσή σου ώστε να θυμάσαι ακριβώς αυτό: Αυτό που συνεχώς ξεχνάς.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Σωτήρης Καρύδης γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Από μικρός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και ειδικότερα τον υγρό στίβο. Ως φυσική απόρροια της αγάπης του για τη σωματική άσκηση σπούδασε Φυσική Αγωγή στο ΕΚΠΑ. Στα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής του ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τις πολεμικές τέχνες. Κατέχει δίπλωμα προπονητή στα μη ολυμπιακά αθλήματα της μάχης υποταγής και πάλης υποταγής.

Κατά τη στρατιωτική του θητεία κατετάγη στις Ειδικές Δυνάμεις, απ’ όπου απέκτησε πτυχίο αλεξιπτωτιστού με τον βαθμό του Λοχία, ενώ παράλληλα ανέλαβε τον ρόλο του εκπαιδευτή υποψηφίων αλεξιπτωτιστών, όπως επίσης και των σχολείων αυτοάμυνας της Σχολής Αλεξιπτωτιστών. Έγγαμος, με μια κόρη, διαμένει στην Αθήνα και εργάζεται ως σύμβουλος ειδικής φυσικής κατάστασης σε αθλητικούς συλλόγους.

Δηλώνοντας δια βίου αθλητής των στίβων, αλλά και της ζωής, ως χόμπι έχει την άθληση στην ύπαιθρο, τις πολεμικές τέχνες, τη λογοτεχνία και τη φιλοσοφία.

Εκδόσεις Αγγελάκη

ISBN 978-960-616-268-8

Αριθμός Σελίδων: 144

Τιμή Πώλησης: 12€

Το ξόρκι της Μεριντιάνα – Νίκος Δεληβοριάς

Η Μεριντιάνα έζησε μαζί με τον Σύλβεστρο Β΄, Πάπα της Ρώμης, μέχρι τον θάνατό του. Δεν την άφησαν να παρακολουθήσει την κηδεία του. Την κυνήγησαν. Εκείνη φορώντας μαύρα ρούχα υπέμεινε τις απειλές, τις λοιδορίες, τις ύβρεις. Στάθηκε δίπλα του μέχρι το τέλος. Γιατί την είπαν δαιμόνισσα; Η γυναίκα του ήταν.

Αυτή, που δεν μπορούσε να παντρευτεί. Αυτή, που την αγαπούσε και τον αγαπούσε. Που τον στήριξε. Που τον ανέβασε ψηλά όχι με μάγια. Με την αγάπη της, με το μυαλό της.

Ανοίγει με μεγαλόπρεπες κινήσεις το βιβλίο. Σκίζει το κάλυμμα στο πίσω μέρος του και βγάζει έναν πάπυρο που ήταν κρυμμένος εκεί, από το 1470.

Η φωνή της ένα βουητό. Μια κραυγή.

«Είμαι η Αγκράτ Μπατ Μαχλάτ. Επάκουσόν μου, Κύριε.

Είμαι η Λίλιθ. Σου το όνομα το τετραγράμματον.

Είμαι η Εισέθ Ζεναμίμ. Σου το όνομα το επταγράμματον.

Είμαι η Νοαμάχ. Δια την αρμονία των επτά φθόγγων».

Κάπου στον ουρανό, στον αέρα, στα νερά, στα τάρταρα, οι κραυγές ενώνονται. Γίνονται μια φωνή. Δυνατή. Απόκοσμη.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Νίκος Δεληβοριάς γεννήθηκε στην Αθήνα πριν πολύ καιρό κι έμαθε γράμματα στην ίδια πόλη. Τελειώνοντας το Γυμνάσιο στη Νέα Σμύρνη, έφυγε στη Γερμανία, στο τότε Δυτικό Βερολίνο όπου σπούδασε Σκηνοθεσία κινηματογράφου, Θεατρολογία, Ιστορία Τέχνης και Διαφήμιση.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα δούλεψε ως μεταφραστής για πολλούς και μεγάλους εκδοτικούς οίκους, όπως ο Οδυσσέας, το Πλέθρο, η Εστία, το Μεταίχμιο, ο Εξάντας, ο Κέδρος και άλλους. Δούλεψε επίσης στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, όπου δημιούργησε μια σειρά από ντοκιμαντέρ. Δυστυχώς τα περισσότερα από αυτά χάθηκαν, επειδή η ΕΡΤ τα έσβησε για να γράψει άλλα.

Επειδή αγαπά το Βυζάντιο, δημιούργησε την Ένωση Πόλεων με μεσαιωνικά κάστρα, η οποία όμως ηττήθηκε κατά κράτος, από το κράτος, και έκτοτε περιμένει τον μαρμαρωμένο βασιλιά να την αναστήσει.

Δούλεψε επίσης στην Ομοσπονδία εκδοτών-βιβλιοπωλών και στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, όπου είχε την τύχη να λάβει μέρος στην Έκθεση Βιβλίου της Φραγκφούρτης, όταν η χώρα μας ήταν τιμώμενο μέλος.

Τέλος, επειδή αγαπά το καλό φαγητό, άνοιξε το εστιατόριο «Στου Δεληβοριά», όπου παρέθετε φαγητά φτιαγμένα με παραδοσιακές συνταγές και με βυζαντινές ονομασίες.

Κάποια στιγμή, όταν γεννήθηκε η εγγονή του, αποφάσισε να αρχίσει να γράφει παραμύθια. Ή μυθιστορίες. Και για να της δείξει την αγάπη του, οι μυθιστορίες αυτές είναι αισθηματικές και αφιερωμένες στις γυναίκες. Ή, τα κορίτσια.

«Το ξόρκι της Μεριντιάνα» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα κι είναι αφιερωμένο στις γυναίκες.

Εκδόσεις Αγγελάκη

ISBN 978-960-616-271-8

Αριθμός Σελίδων: 356

Τιμή Πώλησης: 14€

Ο ψίθυρος της Ιθάκης – Κωνσταντίνος Καπότσης

Η Πηνελόπη τον μισεί, ο Τηλέμαχος θέλει να τον στείλει στον Άδη και ο λαός βαρέθηκε να ακούει τις φαντασιόπληκτες ιστορίες του. Αυτή είναι η μοίρα που επιφύλαξε η Ιθάκη στον ήρωα της Τροίας, στον άνθρωπο που κατέκτησε τον κόσμο, αλλά απέτυχε να πάρει πίσω τον δικό του.

Ώσπου μια μέρα, ο Οδυσσέας θα σαλπάρει ξανά, αυτή τη φορά για να υπερασπιστεί το νησί από έναν τρομακτικό εχθρό που τον στοιχειώνει σαν κακό πεπρωμένο. Καθώς η θάλασσα μπαίνει ανάμεσα στον ίδιο και τους αγαπημένους του, δεν μοιάζει να τους απομακρύνει όπως έκανε κάποτε, παρά εισχωρεί στις τσακισμένες ζωές τους σαν πλημμυρίδα που σβήνει σημάδια. Η ζωογόνος δύναμη του νερού, κουβαλώντας όνειρα και αναμνήσεις, φαίνεται να είναι η μοναδική τους ελπίδα να νικήσουν τον χρόνο και να γιατρέψουν το παρελθόν.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Κωνσταντίνος Καπότσης, με καταγωγή από τη Σκόπελο, γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Ε.Μ.Π. και παρακολούθησε με υποτροφία το μεταπτυχιακό πρόγραμμα αναστηλώσεων στο York της Αγγλίας.

Το 2015 εξέδωσε το μυθιστόρημα «Οι Σισιλάνοι», Andy’s Publishers.

«Ο ψίθυρος της Ιθάκης» είναι το δεύτερό του μυθιστόρημα.

Εκδόσεις Αγγελάκη

ISBN 978-960-616-274-9

Αριθμός Σελίδων: 440

Τιμή Πώλησης: 14€

Διαβάστε επίσης

Επταλφάβητα μυστικά της Αργυρένιας Πελεκάνου: Ένα διήγημα για μικρούς και μεγάλους, μια ιστορία με ανατρεπτικές αποκαλύψεις

«Ελευθέριος Βενιζέλος – Ακολουθώντας τα βήματά του στην Ιστορία» – Το βιβλίο που μας ταξιδεύει στην εποχή του μεγάλου πολιτικού

Το μικρό εργοστάσιο της Ευτυχίας: Μια ιστορία αγάπης στα χρόνια του κορονοϊού με ισχυρά μηνύματα

Δημητρα Ζαρκου

Recent Posts

Στην εντατική ο Δημήτρης Κόκοτας – Σοβαρή η κατάστασή του

Στο νοσοκομείο Γεννηματάς, μετά από έμφραγμα που υπέστη, νοσηλεύεται ο 55χρονος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας, ο…

2 ώρες ago

Ουγγαρία: Αλυσοδεμένη στο δικαστήριο η 38χρονη Ιταλίδα δασκάλα που επιτέθηκε σε νεοναζί

Απέρριψε η ουγγρική δικαιοσύνη την μετατροπή της προφυλάκισης  σε κατ' οίκον περιορισμό για την Ιλάρια…

7 ώρες ago

Αλέκα Ζωγράφου: Η συγγραφέας επανέρχεται με το νέο βιβλίο “Μαυροδάφνη”

Τα όνειρά του ήταν καμωμένα από χώμα και αμπέλι και, λίγο μετά την άφιξή του…

7 ώρες ago

Το Infowoman σάς καλεί σε εθελοντική αιμοδοσία με δράσεις για τα παιδιά (30/03)

Oι ανάγκες για αίμα δεν τελειώνουν ποτέ. Κάθε στιγμή, κάπου γύρω μας, υπάρχει κάποιος που…

7 ώρες ago

«Άλλα για τον Γλάρο δε γνωρίζω» στο Ρεκτιφιέ

Η παράσταση της Φένιας Προβελεγγίου, «Άλλα για τον Γλάρο δε γνωρίζω», είναι εμπνευσμένη από την…

8 ώρες ago

Μαλλιά πιο λεία και δυνατά σε 10 δευτερόλεπτα!

Η Aveda, με υπερηφάνεια παρουσιάζει, τη νέα προσθήκη στη σειρά Botanical Repair™ με την επανορθωτική…

9 ώρες ago