“Πνοή Ζωής”: Το βιβλίο που στέλνει αισιόδοξο, διαχρονικό μήνυμα ενάντια στον καρκίνο του πνεύμονα

πνοή-ζωής-το-βιβλίο-που-στέλνει-αισ

“Πνοή Ζωής” λέγεται το νέο βιβλίο του Χρήστου Αποστολάκου, με το οποίο ο συγγραφέας στέλνει αισιόδοξο, διαχρονικό μήνυμα ενάντια στον καρκίνο του πνεύμονα σε συνεργασία με την FairLife L.C.C. στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Επιζώντων του Καρκίνου που γιορτάζεται φέτος την Κυριακή 4 Ιουνίου. ” Όσο δύσκολα κι αν φαίνονται τα πράγματα, η ελπίδα πάντα φέρνει το φως.”

Η FairLife LC.C. στηρίζει την έκδοση και παρουσιάζει με ιδιαίτερη χαρά το νέο βιβλίο με τίτλο “Πνοή Ζωής” του φίλου και υποστηρικτή του φορέα, Χρήστου Αποστολάκου, από τις εκδόσεις iWrite.

Όλα τα έσοδα του βιβλίου θα διατεθούν για να στηρίξουν το Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης BREATH του φορέα που προσφέρεται δωρεάν σε όσους βιώνουν τον καρκίνο του πνεύμονα.

Η σκοπιά ενός ασθενή

Ο Χρήστος Αποστολάκος είναι ασθενής με καρκίνο του πνεύμονα σταδίου IV και αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα τη νόσο, λαμβάνοντας στοχεύουσα θεραπεία, καθώς έχει βρεθεί θετικός σε συγκεκριμένο βιοδείκτη, μετά από μοριακό έλεγχο.

Είναι λάτρης της φυσικής άσκησης, της υγιεινής διατροφής, της επαφής με την φύση και μας προτρέπει να δυναμώνουμε μέσα από τις αντιξοότητες. Μέσα από την προσωπική του ιστορία  μας δίνει ένα μάθημα ζωής, ένα φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση.

%cf%80%ce%bd%ce%bf%ce%ae-%ce%b6%cf%89%ce%ae%cf%82-%cf%84%ce%bf-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%b1%ce%b9%cf%830

Το βιβλίο “Πνοή Ζωής” δεν απευθύνεται μόνο σε ασθενείς και φροντιστές που έχουν έρθει σε επαφή με τον καρκίνο του πνεύμονα. Είναι ένα σύνολο κειμένων, μια κατάθεση ψυχής που αποπνέει αισιοδοξία, τονίζει τη δύναμη της θέλησης για Ζωή και είναι πηγή θετικής ενέργειας για κάθε αναγνώστη.

Ο συγγραφέας μοιράζεται σκέψεις και συναισθήματα, καθώς πορεύεται μέσα από τη νόσο και συνεχίζει δυναμικά τη ζωή του, ζώντας με τον καρκίνο του πνεύμονα. Παρουσιάζει την σκοπιά ενός ασθενή – και όχι ενός ειδικού – που δίνει εδώ και τρία χρόνια τον αγώνα, με επιτυχία μέχρι στιγμής, ενάντια στην ασθένεια.

Ο Χρήστος Αποστολάκος μιλά στην καρδιά μας και μας εμπνέει όλους.

Όπως λέει κι ο ίδιος: “Θέλω να μεταφέρω μια φρέσκια ανάσα ζωής σε άλλους ασθενείς, σε φροντιστές, σε όσους έχουν βιώσει τον καρκίνο του πνεύμονα και όχι μόνο. Το βασικό μήνυμα είναι πως η αρρώστια μπορεί να νικηθεί με θάρρος και ψυχή, αγώνα αδιάκοπο και ηθικό ψηλό και βέβαια άριστη συνεργασία με τους γιατρούς.”

Το βιβλίο προλογίζεται από τον Καθηγητή Ογκολογίας και Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανάσιο Δημόπουλο.

Η FairLife L.C.C. στηρίζει όλους όσους έχει αγγίξει ο καρκίνος του πνεύμονα, αλλά και την οικογένεια που στέκεται δίπλα τους.

“Το όραμα μας για μια δίκαιη ζωή για τους ασθενείς πέρα από στιγματισμούς και έναν μελλοντικό κόσμο ελεύθερο από τη νόσο, ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τη δύναμη ψυχής και την αισιοδοξία που πρεσβεύει ο Χρήστος. Η έκδοση του βιβλίου «Πνοή Ζωής» ενισχύει το μήνυμα της ενημερωτικής καμπάνιας «Κάνε τη σωστή ερώτηση» η οποία έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας αναφορικά με το στίγμα του καρκίνου του πνεύμονα. Ας είναι καλοτάξιδη η Πνοή Ζωής!” Κορίνα Πατέλη – Bell, Πρόεδρος της FairLife L.C.C.

Η έκδοση υποστηρίζεται με την ευγενική χορηγία των AstraZeneca, Roche, ΟΜΗΡΟΣ ΑΕΒΕ, Κiriacoulis Mediterranean.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Χρήστος Αποστολάκος γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα και σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και φιλολογία στην Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας. Εργάστηκε χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση, ως φροντιστής-φιλόλογος και αργότερα ως ιδιοκτήτης φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης στα προάστια. Ο Χρήστος γράφει εδώ και χρόνια βιβλία και διηγήματα και ασχολείται επίσης με τον διαλογισμό και τις ολιστικές θεραπείες. Με αφορμή την ασθένεια του άρχισε να γράφει κείμενα για τον καρκίνο, κάποια από τα οποία έχουν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο και στην ιστοσελίδα της FairLife L.C.C.

FairLife- Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα

Η FairLife–  Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα  είναι ο μοναδικός μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας στην Ελλάδα που ασχολείται αποκλειστικά με τον Καρκίνο του Πνεύμονα. Αποστολή του φορέα είναι να υποστηρίξει ολιστικά όσους βιώνουν τον καρκίνο του πνεύμονα, με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, στην πορεία τους μέσα από τη νόσο.

Η FairLife L.C.C.  εργάζεται για να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό σχετικά με:

– την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, με σκοπό τη μείωση της θνησιμότητας

– το δικαίωμα της ενημέρωσης γύρω από τον καρκίνο του πνεύμονα

– την ισότιμη πρόσβαση σε διαγνωστικές μεθόδους, κλινικές μελέτες και καινοτόμες θεραπείες

– την αναγκαιότητα της ψυχολογικής υποστήριξης σε ασθενείς, στις οικογένειες και στους φροντιστές τους

– την καταπολέμηση του στίγματος των ασθενών που νοσούν με καρκίνο του πνεύμονα.

Η FairLife– Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα ιδρύθηκε στη μνήμη του Simon Βell, 57 ετών, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα τον Αύγουστο του 2020.

Διαβάστε επίσης

Γιατί ο Αλ Πατσίνο ζήτησε τεστ πατρότητας για το μωρό που περιμένει η σύντροφός του;

Ελεονώρα Μελέτη: «Παλιά σε αντιμετώπιζαν σαν κακομοίρα» – Η μεγάλη αλήθεια για την κατάψυξη ωαρίων!

Σχετικά Άρθρα
%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b1%ce%af%ce%b1-%ce%bc%cf%85%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%ce%bb%ce%ae%ce%b80
«Η Ελληνική σημαία, μυστικά… και αλήθειες!»: Το βιβλίο – σταθμός του Μάνου Ελευθερίου
Ξεκινάει το 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως με 275 περίπτερα!
Ξεκινάει το 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως με 275 περίπτερα!
"Ο Θρίαμβος Και Η Τραγωδία Του Ρόμπερτ Οπενχάιμερ" Το βραβευμένο βιβλίο πίσω από την ταινία της χρονιάς!
“Ο Θρίαμβος Και Η Τραγωδία Του Ρόμπερτ Οπενχάιμερ”: Το βραβευμένο βιβλίο πίσω από την ταινία της χρονιάς!
Βιβλίο: Το Βήμα του Σκύλου Οδηγού - Ποσό από την πώληση κάθε βιβλίου ενισχύει τη Σχολή Σκύλων Οδηγών Τυφλών «Λάρα»
Βιβλίο: Το Βήμα του Σκύλου Οδηγού – Ποσό από την πώληση ενισχύει τη Σχολή Σκύλων Οδηγών Τυφλών «Λάρα»
Μια συγγραφέας με αυτισμό στη μακρά λίστα για το Βραβείο Μπούκερ 2023
Μια συγγραφέας με αυτισμό στη μακρά λίστα για το Βραβείο Μπούκερ 2023
%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%bc%ce%b7%cf%84%ce%ad%cf%81%ce%b1-%cf%83%ce%b5-%ce%bc%ce%b7%cf%84%ce%ad%cf%81%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%bf-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bc0
“Από Μητέρα σε Μητέρα”: Το βιβλίο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη για τις μαμάδες όλου του κόσμου

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του