Η πιο χνουδωτή βιβλιοθήκη βρίσκεται στην Αθήνα – Μια εμπειρία που πρέπει οπωσδήποτε να ζήσεις

η-πιο-χνουδωτή-βιβλιοθήκη-βρίσκεται-σ

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων και ειδικότερα στην ενότητα «Το Βιβλίο και οι Τέχνες», ο πολιτιστικός οργανισμός Atopos Contemporary Visual Culture (Atopos CVC) με την υποστήριξη του Athens Culture Net -Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων, έχει δημιουργήσει έναν ονειρικό, χνουδωτό κόσμο του βιβλίου.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα δράσεων γύρω από το κείμενο, την τέχνη και την ανάγνωση εντός και εκτός του νεοκλασικού κτιρίου του Atopos CVC, βασισμένο σε μια πρωτότυπη ιδέα και έρευνα του Βασίλη Ζηδιανάκη. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την έναρξη της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» και διαρκεί μέχρι τον Απρίλιο 2019.

%ce%b7-%cf%80%ce%b9%ce%bf-%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%b4%cf%89%cf%84%ce%ae-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%b9%ce%bf%ce%b8%ce%ae%ce%ba%ce%b7-%ce%b2%cf%81%ce%af%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%830

Η Fluffy Library είναι ένα in-progress έργο της καλλιτέχνιδας Αντιγόνης Τσαγκαροπούλου, μια ανατρεπτική βιβλιοθήκη με τη μορφή διαδραστικής έκθεσης, που λειτουργεί ως μια λούτρινη αγκαλιά για μικρούς και μεγάλους. Ένας χνουδωτός ξενώνας για τα γράμματα και τους ανθρώπους!

Το κτίριο του Atopos καταλαμβάνεται από ένα γιγαντιαίο, λούτρινο, υβριδικό πλάσμα, που κατοικεί εκεί μέσα. Οι επισκέπτες βγάζουν τα παπούτσια τους στην είσοδο και βουλιάζουν στη γούνινη αγκαλιά του Φλάφι, διαβάζοντας ή χαλαρώνοντας μόνοι τους ή αγκαλιά με κάποιον άλλον.

%ce%b7-%cf%80%ce%b9%ce%bf-%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%b4%cf%89%cf%84%ce%ae-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%b9%ce%bf%ce%b8%ce%ae%ce%ba%ce%b7-%ce%b2%cf%81%ce%af%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%832

Το έργο συνδυάζει την εγκατάσταση μεγάλης κλίμακας και τη μεγάλη συλλογή βιβλίων του οργανισμού με περισσότερα από 2.500 βιβλία τέχνης και οπτικής κουλτούρας, με συμμετοχικά και αυτοσχεδιαστικά performances, λούτρινα γλυπτά και γούνινα κοστούμια. Η δουλειά της Αντιγόνης Τσαγκαροπούλου εμπνέεται από παραμύθια και φεμινιστικά μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας, από υποκουλτούρες και από τις βιολογικές επιστήμες που ασχολούνται με την αλληλεπίδραση των οργανισμών. Μέσω αυτής της πρακτικής η καλλιτέχνιδα προσπαθεί να διευρύνει τα όρια της φαντασίας και της υποκειμενικότητας και προτείνει εναλλακτικές αφηγήσεις γύρω από την ταυτότητα, το φύλο και τις ανθρώπινες σχέσεις, αναδεικνύοντας τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του έργου.

%ce%b7-%cf%80%ce%b9%ce%bf-%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%b4%cf%89%cf%84%ce%ae-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%b9%ce%bf%ce%b8%ce%ae%ce%ba%ce%b7-%ce%b2%cf%81%ce%af%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%834

Παράλληλα, λειτουργεί το #TextMe_Lab που περιλαμβάνει performances, εργαστήρια, διαλέξεις, συζητήσεις και μίνι-εκθέσεις από καλεσμένους καλλιτέχνες και ακαδημαϊκούς ερευνητές. Το πρόγραμμα επιμελείται ο ερευνητής Φιλ Ιερόπουλος. Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του #TextMe_Lab για τους μήνες Νοέμβριο 2018 έως και Ιανουάριο 2019.

Ώρες λειτουργίας:

Κάθε Πέμπτη & Παρασκευή, 14:00-20:00

Κάθε Σάββατο & Κυριακή, 12:00-18:00

Atopos CVC

Σαλαμίνος 72, Μεταξουργείο

Τηλ: 210 5242004, 210 8838151

Είσοδος ελεύθερη

Σχετικά Άρθρα
Το ημερολόγιο που κάθε χρόνο περιμένουμε από το Σωματείο των Ηθοποιών φέτος έχει θέμα τη Μικρασιατική Καταστροφή
Το ημερολόγιο που κάθε χρόνο περιμένουμε από το Σωματείο Ηθοποιών φέτος έχει θέμα τη Μικρασιατική Καταστροφή
ΔΕ ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ ΚΙΤ: 61 λαχταριστές, πανεύκολες συνταγές από τη Madame Ginger
ΔΕ ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ ΚΙΤ: 61 λαχταριστές, πανεύκολες συνταγές από τη Madame Ginger
Οι Γυναίκες προς την Ανθρωπότητα: Το βιβλίο που θα σας εμπνεύσει και θα ακουμπήσει στην ψυχή σας!
Οι Γυναίκες προς την Ανθρωπότητα: Το βιβλίο που θα σας εμπνεύσει και θα ακουμπήσει στην ψυχή σας!
«Συνταγές με... Ιστορία»: Ένα ξεχωριστό βιβλίο με επίκεντρο τη ζωή και την κουζίνα της Μαρίκας Μητσοτάκη
«Συνταγές με… Ιστορία»: Ένα ξεχωριστό βιβλίο με επίκεντρο τη ζωή και την κουζίνα της Μαρίκας Μητσοτάκη
"Είσαι γυναίκα. Αξίζεις!": 10 αληθινές ιστορίες γυναικών στο νέο βιβλίο της Νανάς Παλαιτσάκη
“Είσαι γυναίκα. Αξίζεις!”: 10 αληθινές ιστορίες γυναικών στο νέο βιβλίο της Νανάς Παλαιτσάκη
«Κλασική μουσική – Η ιστορία της σε εικόνες»: Το βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από καμία παιδική βιβλιοθήκη
«Κλασική μουσική – Η ιστορία της σε εικόνες»: Το βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από καμία παιδική βιβλιοθήκη

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του